ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

10 +1 φυλές του κορωνοϊού

του Χρήστου Ξανθάκη

Τους ξέρουμε και τις ξέρουμε, τους είδαμε και τις είδαμε όλες αυτές τις μέρες που μαίνεται η επιδημία. Δίπλα μας ήταν και εξέφραζαν άποψη από το πρωί ως το βράδυ και χωρίς να τους ρωτήσει, χωρίς να τις ρωτήσει κανένας. Ήταν οι ειδικοί και οι ειδικές του κορωνοϊού, που έδωσαν ρεσιτάλ τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Κι επειδή εδώ κάνουμε ρεπορτάζ, δεν ξύνουμε πατσές, τους..
οργανώσαμε σε φυλές για να μη χάνεται η μπάλα. Απολαύστε υπεύθυνα:
1) Οι αστυνομικοί
Ξέρουν γιατί έβηξες, ξέρουν πότε έβηξες, ξέρουν με ποιόν τρόπο έβηξες. Ξέρουν επίσης δίπλα σε ποιόν και σε ποιάν έβηξες.
2) Οι εισαγγελείς
Ξέρουν γιατί έβηξες, ξέρουν πότε έβηξες, ξέρουν με ποιόν τρόπο έβηξες. Ξέρουν επίσης δίπλα σε ποιόν και σε ποιάν έβηξες.
Και θ’ απονείμουν δικαιοσύνη.
3) Οι θεούσοι
Η Παναγίτσα και ο Χριστούλης θα μας σώσουν από τον κορωνοϊό. Όποιος προσεύχεται πρωί, μεσημέρι και βράδυ δεν πρόκειται να κολλήσει. Η Θεία Κοινωνία θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν γόπαν του Πολάκη.
4) Οι άθεοι
Πού ήταν η Παναγίτσα κι ο Χριστούλης όταν ξεκίναγε η επιδημία; Και γιατί ανεβαίνουν τα κρούσματα, αφού προσεύχεστε πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Άμα μιλάτε για τον Πολάκη, να το πλένετε το στόμα σας.
5) Οι φιλελέδες
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΦΙΛΕΛΕΔΕΣ. Γίνανε όλοι κουμμούνια που προτάσσουν τα στήθη τους υπέρ της δημόσιας υγείας.
6) Οι σταλεγάκηδες
Ήξεραν ότι θα σκάσει επιδημία. Ήξεραν πως θα διαδοθεί ο ιός. Ήξεραν ποιος θα κολλήσει και ποιος θα τη βγάλει καθαρή. Και μας τα είχαν πει όλα, αλλά εμείς οι μαλάκες είχαμε βουλωμένα αυτιά και δεν ακούγαμε.
7) Οι πληροφορημένοι
Γνωρίζουν που έσταξε και η παραμικρή σταγόνα ιδρώτα του τελευταίου νοσηλευτή στο πιο μικρό νοσοκομείο της χώρας. Και θα το χρησιμοποιήσουν ως ισχυρό επιχείρημα σε κάθε συζήτηση.
8) Οι ωχαδερφάκηδες
Αφού ρε φίλε δεν αλλάζει τίποτε σε αυτόν τον κωλότοπο, τώρα θα το καταλάβετε; Φτιάξε μου έναν φρέντο μέτριο σε παρακαλώ.
9) Οι δε γαμιέται
Και τι με νοιάζει ρε φίλε που κόλλησε κορωνοϊό ένας σωρό κόσμος και θα τιγκάρουν τα νοσοκομεία και θα γίνει χαμός στο ίσιωμα; Ενδιαφέρθηκε κανείς για μένα όταν μου φτιάξανε γλυκό αντί για μέτριο τον φρέντο;
10) Οι συνωμοσιολόγοι
Το έχουν από πρώτο χέρι ότι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ συνεδρίασε στο Γουχάν το φθινόπωρο. Παρόντος του Χένρι Κίσινγκερ.
10 + 1) Τα ερπετά
Όσοι και όσες χαίρονται κάθε φορά που χάνεται η μπάλα, γιατί θα φορτωθεί πολιτικό κόστος η εκάστοτε κυβέρνηση.

-το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr