ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ξανάγινε ο γνωστός Κυριάκος

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε άθλια τη διαχείριση της κρίσης των πυρκαγιών και ζήτησε καταλογισμό ευθυνών για την καταστροφή στην Ανατολική Αττική.
Το απόγευμα της Τρίτης στη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για..
«εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφάντησης και παραπληροφόρησης», στην οποία συμμετέχουν όπως είπε και συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Για τη συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη και τα παρελκόμενα, έγραψε  στη στήλη του στην Αυγή και ο Θανάσης Καρτερός , υπό τον τίτλο «Τι δεν καταλαβαίνεις;»:
 Δεν κρατήθηκε, τελικώς, ο Μητσοτάκης. Ακούγεται ότι οι σύμβουλοί του, εκ των οποίων ορισμένοι με μαρξιστικές ρίζες, τον έπεισαν να μείνει μακριά από την αντιπαράθεση και, πολύ περισσότερο, να μην υποκινήσει την πόλωση ακόμα και για την τραγωδία της φωτιάς. Αλλά, κάθε θαύμα τρεις ημέρες. Άντεξε τέσσερις ο άνθρωπος. Και χθες ξέχασε τους επικοινωνιολόγους, τους συμβούλους και την πόζα ήρεμης και σοβαρής δύναμης για να ξαναγίνει ο γνωστός Κυριάκος. Χώθηκε, εν ολίγοις, πάλι μέχρι τον λαιμό στον βάλτο του Μαρινάκη και των άλλων που συναπαρτίζουν τη γνωστή για την αγάπη της στον Τσίπρα παρέα. Και κυνικός, και επικίνδυνος, και ανίκανος, και δεν ξέρω γω τι άλλο ανακηρύχτηκε ο πρωθυπουργός. Όλα με φόντο τα καψαλισμένα και την τραγωδία.
Δηλαδή φορτώνουμε στους αγριεμένους από εισαγγελείς και βουλεύματα βαρόνους των μίντια -και της Ν.Δ. ως φαίνεται- τη χθεσινή εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Όχι φυσικά. Αυτός μόνος του τη φόρτωσε. Διότι αυτό που έκανε χθες ήταν να αναπαράγει όλα τα fake news, τα τοξικά σενάρια και τη βιολογική πολεμική με τα οποία τα ΜΜΕ της γνωστής παρέας αντιμετωπίζουν την τραγωδία. Και για απόκρυψη νεκρών μίλησε, και για σόου Τσίπρα, και για εγκληματικές ευθύνες, και για ό,τι άλλο έχει περάσει από τα μαύρα οκτάστηλα αυτές τις μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ αυτός ανακήρυσσε τον Τσίπρα περίπου ως εμπρηστή, ο μαρινακισμός επικήρυσσε τον Τσίπρα ως... Τσαουσέσκου!
Το σοβαρό, το βαρύ, το ασήκωτο, αυτό που προκαλεί οδύνη, πόνο, δικαιολογημένη οργή αν θέλετε, ή και απόγνωση, είναι η ανείπωτη πραγματικότητα της τραγωδίας. Το ανήθικο, που προκαλεί απέχθεια σε όποιον θέλει να σκέφτεται ανθρώπινα, είναι η προσπάθεια εκμετάλλευσής της. Κι αν κάποιοι σπεύδουν να καταλογίσουν στην κυβέρνηση προσπάθεια να αποκρύψει ή να συσκοτίσει τις ευθύνες της, αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να καταλογίσουμε σε όσους ολοφάνερα, χωρίς καμιά αιδώ και κανένα σεβασμό επιχειρούν να μετατρέψουν τον ανθρώπινο πόνο σε εργαλείο ιδιοτέλειας. Και πώς θα πρέπει να κρίνουμε έναν επίδοξο πρωθυπουργό όταν πρωταγωνιστεί σε μια τέτοια απόπειρα κερδοσκοπίας;
Ένα μπορεί να πει κανείς εδώ: η ταύτιση του Μητσοτάκη με τον μαρινακισμό, ακόμα και μπροστά σε μια τέτοια τραγωδία, μόνο με τα θύματά της δεν έχει να κάνει. Τι δεν καταλαβαίνεις;