ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Εκατό νέοι άνεργοι δημοσιογράφοι σε πρόγραμμα κατάρτισης του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον ΟΑΕΔ

H Μαρία Καραμεσίνη του ΟΑΕΔ με τον Μ. Ψύλλο του ΑΠΕ  
Συμφωνία συνεργασίας για την επιμόρφωση και την κατάρτιση άνεργων πτυχιούχων δημοσιογράφων υπέγραψε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Απόφοιτοι των τριών πανεπιστημίων που διαθέτουν δημοσιογραφικές σχολές, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παντείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου..
Θεσσαλονίκης, καθώς και πιστοποιημένων ΙΕΚ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες, που είναι άνεργοι και στοχεύει στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη δημοσιογραφία και γενικότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει ένα εκπαιδευτικό επίδομα ενώ το ΑΠΕ θα προσφέρει ένα πολύ καλά φτιαγμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Θα προσφέρει τη δυνατότητα κατάρτισης πάνω σε νέες τεχνολογίες και νομίζω ότι οι απόφοιτοι θα εκμεταλλευτούν πλήρως αυτές τις δυνατότητες που ανοίγονται».
Οι συμμετέχοντες θα επιλέγονται με κριτήρια το βαθμό πτυχίου, το μεταπτυχιακό και την ενεργή κάρτα ανεργίας. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν συνολικά 100 απόφοιτοι, 70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη. Επικεφαλής του προγράμματος σπουδών είναι ο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Κυριάκος Θεοδωρακάκος.
Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 380 ωρών θα διεξαχθεί σε δύο στάδια, στις εγκαταστάσεις του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του ΟΑΕΔ.