ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ο Π. Τρουπιώτης, ο ΣΚΑΪ και η Δεοντολογία

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Τρουπιώτης, μέλος του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, με άρθρο του εκθέτει τους λόγους για τους οποίους τον βρίσκει εντελώς αντίθετο η απόφαση του ΕΟΔ της Ενωσης Συντακτών (δείτε ΕΔΩ) αναφορικά με τον τρόπο κάλυψης δημοσιογραφικά των τραγικών γεγονότων από τις πυρκαγιές στην Αττική.
Ταυτόχρονα ο Π. Τρουπιώτης παίρνει θέση υπέρ του ΣΚΑΪ..
αναφέροντας πως η απόφαση του ΕΟΔ, μπορεί να δημιουργήσει «λανθασμένες εικόνες» στον μέσο πολίτη για το πώς κινηθήκαν οι δημοσιογράφοι του καναλιού στην κάλυψη των τραγικών γεγονότων.
Βέβαια θα έπρεπε να αναφέρει πως οι πολίτες δεν μασάνε κουτόχορτο και δεν χρειάζονται κανένα Οργανο Δεοντολογίας (άλλωστε δεν το γνωρίζουν καν) για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με το τι βλέπουν και ακούνε στην τηλεόραση...
Εξ άλλου ο ο ρόλος του Εποπτικού Οργάνου -στο οποίο συμμετέχει κι ο ίδιος ο Π. Τρουπιώτης- ειναι αυτός ακριβώς: να εποπτεύει και να βγάζει ανακοινώσεις όταν κρίνει πως παραβιάζεται η δεοντολογία. Μάλιστα δεν ηταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν πως η συγκεκριμένη ανακοινωση ήταν και πολύ ήπια (για τον ΣΚΑΪ).
Εαν θεωρούμε ότι το Εποπτικό δεν κάνει καλά την δουλειά του, τοτε να το καταργήσουμε. Οχι πως δεν πρέπει να ασκείται κριτική και να υπάρχουν οι όποιες διαφοροποιήσεις αλλά ας σεβόμαστε τις αποφάσεις του έστω και αν δεν συμφωνούμε μαζί τους.
Ο Π. Τρουπιώτης με το άρθρο του αναφέρει ότι η κάλυψη των τραγικών γεγονότων στην Αττική ήταν μέσα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με σεβασμό στον πόνο των συνάνθρωπων μας. Μάλιστα αναφέρει πως και ο ίδιος, μετά από 40 χρονιά σε αυτό το επάγγελμα, «ξαφνιάστηκε» από την σωστή και μετρημένη κάλυψη των τραγικών γεγονότων...
Παρεπιμπτόντως το άρθρο Τρουπιώτη  με τον τίτλο «Σε λάθος κατεύθυνση η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Κρίμα», δημοσιεύεται στο skai.gr (πατήστε ΕΔΩ για να το διαβάσετε ολόκληρο)