ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Μια απάντηση από τον Κώστα Γιαννακίδη...

...και μια πρόταση για την πιστοποίηση της κυκλοφορίας των εντύπων

Aπό τον δημοσιογράφο Κώστα Γιαννακίδη και σχετικά με την ανάρτησή μας «Τα «καπέλα» στις εφημερίδες, το protagon και οι αντιδράσεις», λάβαμε και δημοσιεύουμε:

"Αγαπητοί zoornalistas, απαντώντας σε σχόλιο το οποίο καυτηρίαζε την κριτική που άσκησα στην απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να διαθέσει 15 εκατ ευρώ για την παρακολούθηση της..
κυκλοφορίας των εντύπων, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
Οι μετρήσεις τηλεθέασης γίνονται από ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών. Συχνά οι σταθμοί αμφισβητούν τα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και με τα ραδιόφωνα. Ωστόσο το κράτος δεν αποφάσισε να εμπλακεί σε αυτές τις μετρήσεις. Ομοίως και με το internet που, συμφωνείτε, «διαβάζεται» περισσότερο από τις εφημερίδες. Στο internet διατίθενται κονδύλια κρατικής διαφήμισης χωρίς το κράτος να διενεργεί μετρήσεις ή να λαμβάνει υπ’ όψιν τις μετρήσεις των ιδιωτών. Μόνο κριτήριο είναι το Μητρώο Online Μέσων που, πολύ σωστά, δημιούργησε η κυβέρνηση. Είναι, λοιπόν, περίεργο να διαθέτει ο φορολογούμενος χρήματα για να μετρήσει την επίδοση μίας ιδιωτικής μπίζνας, ώστε το κράτος να έχει κριτήριο για τη διάθεση της διαφημιστικής δαπάνης. Ας υποχρεώσει τους εκδότες να φτιάξουν σύστημα κοινής αποδοχής. Και όποιος δεν συμφωνεί, ας μένει έξω από τη διαφήμιση. Εν τέλει, ας διατίθεται η διαφήμιση όπως και στο internet. Αλλωστε όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ ποιες εφημερίδες πουλάνε και ποιες όχι. Δεν χρειάζεται να δώσουμε και 15 εκατ για την ακρίβεια των στοιχείων.
Mε την ευκαιρία, να σας ενημερώσω ότι χάρη στο άρθρο μου, διατυπώνεται και μία τεχνική πρόταση ώστε το σύστημα μέτρησης να υλοποιηθεί εντελώς δωρεάν: https://computersgr.wordpress.com/2018/08/02/dorea-computersgr-ergo-barcode-entypon/
Tέλος, οφείλω να σημειώσω ότι η αναφορά σας στον «Φιλελεύθερο» που, υποτίθεται, βγήκε από το δελτίο κυκλοφοριών, δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα."

* Στο τελευταίο ο Κ. Γιαννακίδης έχει δίκιο. Ο «Φιλελεύθερος» είναι στο δελτίο με τις κυκλοφορίες που δίνει το ΑΡΓΟΣ και οι πωλήσεις του, που το τελευταίο διάστημα έχουν σημειώσει άνοδο, κυμαίνονται περί τις 2.500 φύλλα.