ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Δημοκρατικός Τύπος: Δεν επηρεάζονται μισθοδοσία και αμοιβές

- Tι λένε «εργαζόμενοι του Ομίλου» 
- Και μια απαντητική επιστολή για fake εκπροσώπηση 

Από την εκδοτική εταιρεία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. λαβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση με διευκρινίσεις σχετικά με ανάρτησή μας (από το mediatvnews) υπό τον τίτλο "Σοκ στο εκδοτικό συγκρότημα Φιλιππάκη - Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πως πρέπει να συναινέσουν με την υπογραφή τους για να ενταχθεί η εταιρεία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό!".
Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της Δημοκρατικος Τύπος ΑΕ:..
Σε απάντηση σχετικής αναρτήσεώς σας θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. ολοκλήρωσε, καταρχήν, την βασική φάση διαδικασίας ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις της διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η ένταξη αφορά μόνο την Α.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ που εκδίδει τις εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO και ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και περιλαμβάνει αποκλειστικά οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά ταμεία.
Δεν επηρεάζει την μισθοδοσία και τις αμοιβές των συνεργατών μας. Αντίθετα, η πρόταση αναδιάρθρωσης προβλέπει την εξομάλυνση του χρόνου καταβολής των αμοιβών τους. Δεν προβλέπεται ούτε περιορισμός των οφειλομένων (κούρεμα), ούτε μείωση του προσωπικού, ούτε μείωση των αμοιβών. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια σύγκρισης με ανάλογη υπαγωγή άλλων επιχειρήσεων δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει ουσιαστικά στην συνέχιση της θετικής πορείας της εταιρείας μας. Πεποίθησή μας είναι ότι χάρη στις προσπάθειες όλων μας και παρά το αντίξοο περιβάλλον και τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τύπος (αύξηση τιμής χαρτιού άνω του 35%, επιβολή επιπλέον εισφορών, προβληματική διανομή κλπ.), η εταιρεία μας θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της πάντα με γνώμονα την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και την αμιγώς δημοσιογραφική προσέγγιση των δραστηριοτήτων μας.

Από "εργαζόμενους ομίλου Φιλιππάκη" λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Το αστείο εν προκειμένω είναι ότι ο Φιλλιπάκης πάει να εξαϋλώσει τα δεδουλευμένα. Υπόσχεται ότι θα μείνουν όλα τα ίδια όταν χρωστάει από 4 έως 10 μήνες. Επίσης πέρυσι τέτοιο καιρό, υπόσχονταν εξομάλυνση και κουραφέξαλα, για να αυξήσει εν συνεχεία το χρόνο καθυστέρησης στην μισθοδοσία.
Εδώ δεν μπορεί να πληρώσει σήμερα μισθούς, που δεν πληρώνει και τίποτα άλλο. Πως θα μπορέσει να πληρώνει από αύριο όταν θα πληρώνει τρέχουσες υποχρεώσεις, δόσεις απο οφειλές σε εφορία - ταμεία και δόσεις από οφειλές σε εργαζομένους... Αστεία πράγματα, για όλους...
Ποιόν κοροιδεύουμε? Είναι φανερό τι έχει βάλει στόχο. Την εξάντληση της επιχειρήσεως που ήδη την πετυχαίνει... Τους εργαζόμενους τους έχει πατήσει στον λαιμό όσο και αν προσπαθούν τα στελέχη του (οι μπιστικοί) να πείσουν για το αντίθετο. Παίρνουν οι εργαζόμενοι θερινή άδεια και δεν πληρώνει ούτε δώρο...
Επέλεξε εσωτερικό δανεισμό από τους εργαζόμενους και παραπονιέται ότι δεν του δίνουν οι τράπεζες. Μέχρι χθες ο ίδιος και άλλοι γύρω του έλεγαν ότι δεν έχουν δανεισμό, αλλά δεν έλεγαν ότι έχουν φεσώσει εργαζόμενους και προμηθευτές (8,4 τα χρέη σε αυτους) μέχρι το λαιμό.
ΥΓ: Κανείς δεν τον πιστεύει ουτε οι ίδιοι οι "μπιστικοί" του που πάνε πλέον τοίχο-τοίχο εντός του κτιρίου...
Εργαζόμενοι ομίλου Φιλιππάκη

Και μια απαντητική επιστολή (μας εστάλη και τη δημοσιεύουμε) για τις "αναλήθειες του ψευδώς υπογράφοντα “Εργαζόμενοι ομίλου Φιλιππάκη”"
 Διαβάζω εδώ και καιρό στο σάιτ σας επιστολές διαμαρτυρίας οι οποίες έχουν ως υπογραφή “Εργαζόμενοι ομίλου Φιλιππάκη” και απορώ με τις καταγγελίες-παρεμβάσεις που αναγράφονται ! Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις υπερβολικές αναφορές που ξεπερνούν ακόμα και τα όρια του ψεύδους. Μάλιστα τις διάβαζα όλο αυτόν τον καιρό και δεν έδινα την πρέπουσα σημασία, μιας και τις θεωρούσα κουτές, λόγω του περιεχομένου τους.
Όμως, χθες δεν άντεξα και είπα να ασχοληθώ με τον εγκεφαλοανεγκέφαλο που μας χρησιμοποιεί -σαν στραγάλι- χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν και μάλιστα χωρίς να έχει πάρει την έγκριση για την εκπροσώπησή μας (τόσο τη δικιά μου, όσο και άλλων συναδέλφων που δεν έχουν ιδέα για το ποιος κρύβεται πίσω από τα βαρύγδουπα λιβελογραφήματά του).
Λοιπόν για να τα κάνουμε πενηνταράκια...
Στην υπέροχη μπουρδολογία του, αναφέρει ότι υπάρχουν χρωστούμενοι μισθοί από 4 έως 10 μήνες! Μάλλον όταν ήταν στο δημοτικό δεν έμαθε να μετράει καλά ούτε και με τα δάχτυλα!
Έγραψε ο ιμιτασιόν εργαζόμενος-εκπρόσωπος ότι πέρυσι αυξήθηκε η καθυστέρηση στη μισθοδοσία αφήνοντας να αιωρείται ότι αυτό συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Μάλλον θα πρέπει να έχει πρόβλημα θυμητικού γιατί υπήρξε κλείσιμο τις τότε ψαλίδας!
Ο ανευθυνοϋπεύθυνος συνεχίζει το στόρι της ανακρίβειας (λες και είναι η κινηματογραφική Σούζη που τρώει αλλά ψεύδεται) και υπαινίσσεται ότι δεν πληρωνόμαστε! Ή το παίζει κακόμοιρος σε “συγγενή” για να του τσοντάρει ή δεν πάει στην τράπεζα τακτικά (η μισθοδοσία καταβάλλεται κάθε μήνα αν δεν το έχει πάρει χαμπάρι)!
Στη συνέχεια κάνει λόγο για εξάντληση των εργαζομένων, η οποία επιχειρείται με δόλο από τη διοίκηση. Δηλαδή ο Φιλιππάκης, που έχει μοναδικά έσοδα από τον “Δημοκρατικό Τύπο”, έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι στόχο να κλείσει την επιχείρησή του! Ντεμέκ κομμουνιστής πρέπει να είσαι φίλε...
Εργασιακό μάθημα πρώτο: Όταν παίρνεις την άδειά σου δεν παίρνεις δώρο, αλλά καλοκαιρινό επίδομα!!! Και αυτό σε όσους έφυγαν για διακοπές, “φίλε”, έχει πιστωθεί (πάλι δεν πήγες στην τράπεζα, θα σε μαλώσω).
Επίσης κάνει λόγο για κάποιους “μπιστικούς” που πάνε τοίχο-τοίχο! Μέχρι στιγμή όσους βλέπω καθημερινά είναι ευθυτενείς και χωρίς προβλήματα σκολίωσης!!!
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σπάσω λίγο τη μονότονη απάντηση στην επιστολή του “συγγραφέα” των... “Εργαζόμενοι ομίλου Φιλιππάκη”. Και το κάνω αυτό γιατί όλες οι επιστολές που έχουν δημοσιευθεί μου θυμίζουν τα λεγόμενα όσων έφυγαν βαπορίσια προς λιμάνι πλευρά που έλεγαν για μεγάλες ψαλίδες, για κλείσιμο-λουκέτο και άλλα τέτοια χαριτωμένα... Και λέω τούτο προς τον wannabe (θα σου το εξηγήσω στη δουλειά τι σημαίνει, όταν αποφασίσεις να αποκαλυφθείς) Αγκάθα Κρίστι, αφού είσαι τόσο δυσαρεστημένος, γιατί δεν πήγες μαζί με τον Σπύρο (Χρίστο) που έκανε ασκήσεις αποψίλωσης; Θα ήταν πιο έντιμο (από την αναλήθεια που δημοσιεύεις) να ζήταγες τα λεφτά σου, να μας κέρναγες μια... ρετσίνα και να έφευγες!
Και -αλήθεια- ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιείς στις επιστολές σου το “Εργαζόμενοι ομίλου Φιλιππάκη” όταν δεν έχεις πάρει από κανέναν μας έγκριση; Και Δον Κιχώτης να ήσουν, θα ρώταγες τον ανεμόμυλο πρώτα τι θέλει και μετά θα έκανες το ντου...
Λοιπόν, επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια (!!!) άσε τους κουτσαβακισμούς κρυπτόμενος πίσω από τις λέξεις και την επόμενη φορά (αφού πρώτα ξαναπεράσεις από το δημοτικό και αφού μάθεις να ξεχωρίζεις δώρα και επιδόματα) έλα να σε εγκρίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και μετά γράψε τα παράπονά μας!!!
Υ.Σ. Αν διαλέξεις να μου απαντήσεις μέσω ιντερνετικής δημοσίευσης, δεν θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω γιατί απλά δεν σε αναγνωρίζω ως εκπρόσωπό μου! Παντελονάτα πράγματα...