ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

«Μακεδονία»: η διαχειρίστρια εμπαίζει τους εργαζόμενους

Τους χρωστάει 13 μισθούς, τους ζητάει νέα μείωση μισθού (στο 50%) και… τους τάζει την πλειοψηφία των μετοχών!

 Στους 72 εργαζόμενους της εφημερίδας «Μακεδονία» καταβάλλονται εβδομαδιαίως… 100 ευρώ, τους οφείλονται τα δεδουλευμένα των τελευταίων 13 μηνών (συνολικά 1 εκατ., ενώ άλλο μισό εκατ. στους πρώην εργαζόμενους!) και η διοίκηση απεργάζεται νέα σχέδια καταλήστευσής τους.
Σήμερα στο χώρο της εφημερίδας η διαχειρίστρια (ουσιαστικά εκδότρια) Β. Σουλοπούλου απευθύνθηκε στους εργαζόμενους για να τους πεί την… νέα μεγάλη της προσπάθεια με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα. Χωρίς να καταβάλλει τίποτε έναντι.. των 13 οφειλόμενων μισθών, χωρίς να δεσμευτεί καν για την εφεξής πορεία της μισθοδοσίας, τίποτε απολύτως!
Το αντίθετο μάλιστα, ζήτησε και νέα μείωση στους μισθούς από 1.7.2017!. Πέραν του αρχικού -30%, επιπλέον -16% (μέσο όρο). Δηλαδή για τους περισσότερους η επιχειρούμενη μείωση θα τους φέρει στο -50% του μισθού της τελευταίας ΣΣΕ. Κι αυτά για 3.5 χρόνια μέχρι 31.12.2020.

Κι αυτά, με τη γνωστή τακτική δεν… μένει κάτι άλλο, παρά μόνο να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι στο 106, ώστε να πειστούν και οι υπόλοιποι πιστωτές, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο κ.α., να συμφωνήσουν και αυτοί!
Σύμφωνα με την πρότασή της η αποπληρωμή των οφειλόμενων θα γίνει ως εξής:
1-για τους νυν εργαζόμενους: 5% το 2018, 32% το το 2019, 32% το 2020, 32% το 2021.
2-για τους πρώην εργαζόμενους (αποχωρήσαντες, απολυθέντες κλπ): το 20% το 2018, 40% το 2019, 40% το 2020.
3-για τους πιεστές (εκτυπωτήρια): όπως προηγουμένως (2).

Τα ποσά αυτά θα δοθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 30.6.2019, την οποία αν δεν καλύψει ο μεγαλομέτοχος Γ. Ρήγας (ο οποίος ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη αρνείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του) και δεν υπάρξει κάποιος επενδυτής, τότε στους εργαζόμενους θα δοθούν οι μετοχές του, δηλ. το 71.64% (τα υπόλοιπα ποσοστά ανήκουν σε Ρεμαντά, Ζίλκα, μικροομολογιούχους κ.α.).

Δηλαδή η επιχείρηση, διά της Σουλοπούλου, ζητάει εκβιαστικά και κυνικά οι εργαζόμενοι: να παραμείνουν απλήρωτοι 13 μηνιάτικα, να μην τους καταβάλλει άμεσα κάποια εξ αυτών, να συνεχίσουν να παίρνουν τα 100 ευρώ τη βδομάδα, κι αυτό να επισημοποιηθεί με τη νέα μείωση διά της επιβολής εκ του άρθρου 106… Την ίδια ώρα, να αφήσουν τους ιδιοκτήτες της εταιρεία τα επόμενα 2 χρόνια, για να δούν τι θα κάνουν και αν βρεθεί αγοραστής να κερδίσουν κι αυτοί -οι υπεύθυνοι της κατάντιας της ιστορικής εφημερίδας.

Γνωστό είναι ότι τα αφεντικά κάθε είδους ψάχνουν για κοροΐδα, εκβιάζοντας με κάθε τρόπο και οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν. Όλοι αντιτάσσονται στο νέο σχέδιο σφαγής. Περισσότερα ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

- από το asyntaxtostypos.org