ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κουρτάκης - Κούγιας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Καταθέτουν μήνυση κατά Χριστοφορίδη - Καμμένου

Μήνυση εις βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη για κατάχρηση εξουσίας καταθέτει την Πέμπτη ο επικεφαλής του Ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο δικηγόρος του Γ. Κουρτάκη, Αλέξης Κούγιας, στο αδίκημα αυτό, σύμφωνα με την μήνυση, ηθικός αυτουργός είναι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Στη μήνυση αναφέρεται πως υπάρχει "σκευωρία- κατασκευή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος του κ. Κουρτάκη, στελεχών και εργαζομένων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, των εργαζομένων της ιστοσελίδας.. «parapolitika.gr», του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά 90.1 Fm» , της εφημερίδας «Επένδυση» και γενικά όλων των εργαζομένων της εταιρίας εκδόσεων, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο κ. Κουρτάκης".
 Επίσης στη μήνυση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλ. Κούγια, περιγράφεται «πώς ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποιώντας τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη, αλλά και ένα κύκλωμα του παρασκηνίου εδώ και δύο χρόνια, λόγω του ότι τα έντυπα και τα ΜΜΕ της εκδοτικής εταιρίας του κ. Κουρτάκη αναδεικνύουν τις συμπεριφορές του, και εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που έχει στην κυβέρνηση, προσπαθεί να εμποδίσει τα Μέσα Ενημέρωσης, των οποίων ιδιοκτήτης είναι η εκδοτική εταιρία του κ. Κουρτάκη, από το να αποτρέψουν αυτή τη βρώμικη σκευωρία, πλήττοντας συγχρόνως την διαφαινομένη κυριαρχία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στα ΜΜΕ».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια, όπως δημοσιεύτηκε στο parapolitika.gr, αναφέρει:
"Την Πέμπτη το πρωί μαζί με τον κ. Κουρτάκη θα επισκεφτούμε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, στην οποία θα καταθέσουμε, ως αρμοδία προϊσταμένη της διωκτικής αρχής του Λιμενικού Σώματος, μήνυση εις βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, τον οποίο κατηγορούμε ότι είναι ο αυτουργός του κακουργήματος καταχρήσεως εξουσίας εις βάρος του κ. Κουρτάκη και άλλων προσώπων.
Στο αδίκημα αυτό, σύμφωνα με την μήνυση, την οποία θα καταθέσουμε, ηθικός αυτουργός είναι ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στο δικόγραφό μας περιγράφονται συμπεριφορές δύο ακόμα επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν κατονομάζονται σε αυτό το στάδιο και οι οποίοι συνεργάζονται με τον Πάνο Καμμένο, στην σκευωρία- κατασκευή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος του κ. Κουρτάκη, στελεχών και εργαζομένων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, των εργαζομένων της ιστοσελίδας «parapolitika.gr», του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά 90.1 Fm» , της εφημερίδας «Επένδυση» και γενικά όλων των εργαζομένων της εταιρίας εκδόσεων, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο κ. Κουρτάκης.

Για τους οποίους, ο Πάνος Καμμένος και ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης κατασκευάζουν τη σκευωρία ότι όλα τα παραπάνω φυσικά πρόσωπα είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δήθεν διαπράττει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, του ιδιοκτήτη τριών εισηγμένων εταιριών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ – Ολυμπιακού, ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ και πρόσφατα ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, άρα συνιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Mega, των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα», του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα Fm».

Στη μήνυση που επιμελήθηκε το δικηγορικό μου γραφείο, περιγράφουμε πώς ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποιώντας τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη, αλλά και ένα κύκλωμα του παρασκηνίου εδώ και δύο χρόνια, λόγω του ότι τα έντυπα και τα ΜΜΕ της εκδοτικής εταιρίας του κ. Κουρτάκη αναδεικνύουν τις συμπεριφορές του, και εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που έχει στην κυβέρνηση, προσπαθεί να εμποδίσει τα Μέσα Ενημέρωσης, των οποίων ιδιοκτήτης είναι η εκδοτική εταιρία του κ. Κουρτάκη, από το να αποτρέψουν αυτή τη βρώμικη σκευωρία, πλήττοντας συγχρόνως την διαφαινομένη κυριαρχία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στα ΜΜΕ.

Αμέσως μετά την κατάθεση της μηνύσεως κατά Καμμένου – Χριστοφορίδη και των υπολοίπων που θα αναδειχτούν από την ανάκριση, θα καταθέσουμε την εν λόγω μήνυση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κα Βασιλική Θάνου, στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή, στον αναπληρωτή υπουργό για θέματα διαφθοράς, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη, αλλά και στην Προϊσταμένη της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, κα. Μαρία Πόγκα, για την πειθαρχική εκτός της ποινικής δίωξης του Παναγιώτη Χριστοφορίδη."