ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δύσκολο καλοκαίρι για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ

Θα συστεγαστούν με τον μιντιακό όμιλο του Πειραιά

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση εργαζομένων στον ΔΟΛ για να συζητήσουν την αρνητική τροπή που έχει πάρει για αυτούς η υπόθεση εκκαθάρισης και μεταβίβασης αφού οι τράπεζες αρνούνται να υλοποιήσουν τη δικαστική απόφαση και να πληρώνουν τους εργαζομένους.
Tην ίδια ώρα ο νέος ιδιοκτήτης Β. Μαρινάκης μετά την πρώτη συνάντηση με τους διευθυντές των εφημερίδων όπου έγινε μια γενικόλογη συζήτηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως κίνηση που να δείχνει τις προθέσεις του όσον αφορά την επόμενη μέρα στο συγκρότημα.
Ετσι οι εργαζόμενοι με βάση και τη συγκυρία του καλοκαιριού βλέπουν από τη μια να είναι..
εν δυνάμει απολυμένοι και ταυτόχρονα απλήρωτοι, και από την άλλη να καλούνται να συνεχίσουν τη λειτουργία των εφημερίδων, των sites και του ραδιοφώνου υπό αυτές τις συνθήκες για άγνωστο χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει τα τέλη Σεπτέμβρη! Και επειδή φυσικά αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο να συμβεί, οι εργαζόμενοι ειδικά εκείνοι στο ΒΗΜΑ αποφάσισαν να συζητήσουν τι θα κάνουν.
Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας διέρρευσε η πληροφορία ότι ο εκκαθαριστής προτίθεται
πρώτον τις επόμενες μέρες να κάνει κάποιες πληρωμές και
δεύτερον να παραδώσει ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τους επόμενους δύο μήνες σε περίπτωση που η δικαστική διαδικασία μεταβίβασης του ΔΟΛ στον Β.Μαρινάκη δεν ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο ένα μήνα.
Αυτό ίσως είναι ένα στοιχείο που θα μετριάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι από την άλλη πλευρά θα αναζητήσουν και κάποιες απαντήσεις για το μέλλον τους, απαντήσεις που δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς αυτήν τη στιγμή να τους δώσει. Από τη στιγμή που ο Β. Μαρινάκης κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του επιτελείου που θα τρέξει δημοσιογραφικά τον ΔΟΛ όλα είναι στον αέρα.
Οταν γίνουν γνωστά,  έστω και ατύπως αν δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, τα ονόματα που θα μπουν στην ταυτότητα των μήντια του ΔΟΛ στις επιτελικές θέσεις (ΔΣ, διευθυντές, αρχισυντάκτες) όλα και όλοι θα είναι στον αέρα τόσο στον ΔΟΛ όσο και στο μηντιακό όμιλο του Πειραιά, ο οποίος με κάποιους τρόπους θα έχει διεμπλοκές με τον ΔΟΛ ειδικά μάλιστα αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι όλα τα μίντια του ομίλου θα συστεγαστούν.

- από το enimerosi24.gr