ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΔΟΛ χάνεται κι ο Ψυχάρης στις... offshore του

Ιδιοκτήτης δύο offshore είναι το αφεντικό του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), Σταύρος Ψυχάρης. Πρόκειται για εταιρείες με ακίνητη περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που ναι μεν είναι δηλωμένες στο πόθεν έσχες του εκδότη, δεν έχει όμως ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές η προέλευση των χρημάτων που κατεβλήθησαν για την απόκτηση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.
Πρόκειται για την Solarex η οποία φαίνεται ότι είναι ιδιοκτήτρια και του διώροφου διαμερίσματος των 600 τ.μ. στην καρδιά του Κολωνακίου όπου διέμενε ο Ψυχάρης και η οποία φαίνεται να διαχειρίζεται ποσά της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, ενώ είναι άγνωστο εάν στην κατοχή της βρίσκονται κι άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Με τον Σταύρο Ψυχάρη συνδέεται όμως και μια άλλη offshore εταιρεία, η κυπριακή..
Brionte Limited. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία, τον Σεπτέμβριο του 2006, αγόρασε από την οικογένεια Περατικού μια έκταση φιλετο 26 στρεμματων στο Πόρτο Χέλι όπου κτίστηκε πολυτελής βιλα (με την προσωπική επιβλεψη Ψυχάρη), ιδιωτική μαρίνα, πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας, πισίνα, γήπεδα τένις κλπ. Η αξία όλων των παραπάνω λέγεται πως αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είναι εδώ και μήνες απλήρωτοι και το μέλλον της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας διαγράφεται πιο δυσοίωνο από ποτέ.
Οι εποχές που ο ΔΟΛ «ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις» μοιάζει να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η λάμψη και η ισχύς έχουν δώσει τη θέση τους στην κτήφεια και τους ψιθύρους.
Ο ΔΟΛ του Ψυχάρη είναι ακόμη ένα παράδειγμα του άκρως ελληνικού φαινομένου όπου επιχειρήσεις καταρρέουν την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους ευημερούν...
- με στοιχεία από ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento