ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

«Ο Τύπος δεν έχει αρχισυντάκτη τον Πρόεδρο της Βουλής»

Σκληρή κριτική Βαξεβάνη για τη συνάντηση Βούτση με Γεννηματά και τις δηλώσεις που ακολούθησαν

«Είχαμε μία συνάντηση με την κυρία Γεννηματά η οποία ευλόγως αισθάνεται θιγμένη. Νιώθει ότι υπάρχει μία σκευωρία σε βάρος της. Παίρνω τις αποστάσεις μου από οτιδήποτε δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένο. Πάντοτε το βάρος της αποδείξεως το φέρει ο καταγγέλλων και όχι ο καταγγελόμενος και υπό αυτή την έννοια θα έπρεπε να τεκμηριώσει η εφημερίδα το θέμα αν ισχύει». Aυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που την εμφανίζει στη λίστα Μπόργιανς. Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στον δημοσιογραφικό κλάδο για την τεκμηρίωση των καταγγελιών προκειμένου να μην οδηγούμαστε σε.. «αρρωστημένες καταστάσεις» και σε ιδιότυπες “μακαρθικές” πρακτικές ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς της Φώφης Γεννηματά για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στην εφημερίδα.
Στις δηλώσεις Βούτση αντέδρασε ο διευθυντής της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης που σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Αξιος ο μισθός σου Νίκο Βούτση» επισημαίνει μεταξύ άλλων:
1. Ο πρόεδρος της Βουλής δεν είχε κανένα δικαίωμα να συναντήσει τη Φώφη Γεννηματά για θέμα που αφορούσε μια ιδιωτική της αντιπαράθεση(...)
2. Ο πρόεδρος της Βουλής, προχωρά όμως ακόμη παραπέρα. Σαν κάτι συναδέλφους του που παρουσιάζουν βιβλία συγγραφέων που δεν έχουν διαβάσει καν, μιλά με βαριές κουβέντες για δημοσίευμα που προφανώς δεν έχει διαβάσει(...)
3. Ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου της Βουλής, απαιτεί εκτός από συναντήσεις συμπάθειας με την κυρία Γεννηματά, σεβασμό στο ρόλο του Τύπου. Ο Τύπος έχει την ευθύνη γι αυτό που γράφει και όποιος θίγεται μπορεί να ακολουθήσει όσα προβλέπουν οι νόμοι. Αλλά το Σύνταγμα προβλέπει πως ο Τύπος πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα και ελεύθερα. Δεν έχει αρχισυντάκτη τον πρόεδρο της Βουλής ούτε κανένα άλλο(...)
(...) Νίκο Βούτση, γιατί χτυπάς τη συγκεκριμένη εφημερίδα και μένα; Επειδή δεν σε αγιογραφώ όπως άλλοι του χώρου και φιλικά έντυπα που έχουν ταραχθεί με την έκδοση του Documento; Με ένα πολιτικό μακιαβελισμό, αλέθεις μαζί με ψέματα την εικόνα ενός ανεξάρτητου εντύπου και δίνεις τροφή σε δημοσιεύματα τύπου «αποστάσεις της κυβέρνησης από το Documento”. Αγαπητέ Νίκο Βούτση, δεν είσαι ούτε εσύ ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Αριστερά.
(...) Επίσης Νίκο Βούτση, με τις δηλώσεις σου, ανήθικα, παρήγαγες την απαραίτητη νομική βάση για να υποστηρίξει η κυρία Γεννηματά στα δικαστήρια πως «όλα ήταν ψέματα» αφού το είπε και ο Πρόεδρος της Βουλής. Συγχαρητήρια σύντροφε. Ίσως χρειαστείς για μάρτυρας και σε κάτι άλλους που έχουν κάνει αγωγές για τη Λίστα Λαγκάρντ.