ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοβουλίες Καρακούση για τη διάσωση του ΔΟΛ

Σειρά επαφών με επιχειρηματίες που εχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στον ΔΟΛ έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜA, Aντώνης Καρακούσης (κάποιοι, βέβαια, αναρωτιούνται ποιος επιχειρηματίας - και για ποιο λόγο- θα επενδύσει τέτοια εποχή στα media πόσο μάλλον στον υπερχρεωμένο ΔΟΛ).
Ο Καρακούσης, πιεζόμενος και από τους εργαζόμενους, εκτός από τις επαφές που έχει με υποψήφιους επενδυτές, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις τράπεζες προσπαθώντας να βρει μια προσωρινή λύση στο οικονομικό αδιέξοδο και στην αδυναμία πληρωμών που καταγράφονται στο ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα.
Γνωστός για τις καλές σχέσεις και τις γνωριμίες που έχει με τραπεζικούς παράγοντες.. ο διευθυντής του Βηματος προ ημερών -και μετά αλλεπάλληλες επαφές που είχε με τραπεζίτες- κατάφερε να αποδεσμευτουν χρήματα των πωλήσεων της εφημερίδας από το πρακτορείο διανομής Αργος. Στόχος να αποπληρωθεί μέρος των χρεωστούμενων δεδουλευμένων του ΔΟΛ προς τους εργαζόμενους και να αποφευχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο δημοσιογράφος, όπως γράφει το Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, λέγεται ότι βρίσκεται και πίσω από τις επαφές και τις συζητήσεις ανάμεσα στον Σταύρο Ψυχάρη και τον Γιάννη Αλαφούζο που αφορούν την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ κι όχι μόνο. Κι αυτό λόγω της «προυπηρεσίας» που έχει ο Καρακούσης στο συγκρότημα Αλαφούζου. Επίσης, όπως γράφει το Secret, o Καρακούσης συζητάει και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, λέει, δείχνει να συμμερίζεται την άποψη του διευθυντ;h του Βήματος ότι θα ληταν τεράστια απώλεια για όλους να κλέισει ο ΔΟΛ.
Κάποιοι λένε πως οι πρωτοβουλίες Καρακούση στοχεύουν στο «να αγοραστεί ο ΔΟΛ από κεντροδεξιό επιχειρηματία»...