ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συνελήφθη ο εφοπλιστής-καναλάρχης Γιάννης Καραγιώργης

UPD  Τι αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του

Συνελήφθη ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών Γιάννης Καραγιώργης έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης των ολλανδικών αρχών για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση.
Ο 63χρονος  συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στους οποίους διαβιβάστηκε το διεθνές ένταλμα από την Ολλανδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Καραγιώργης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και για το λόγο αυτό οδηγήθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Θυμίζουμε ότι ο εφοπλιστής Καραγιώργης είχε δημουργήσει πέρυσι τον Δεκέμβριο το τηλεοπτικό δικτύου  Hellas Net (με τον Κώστα Βαξεβάνη διευθυντή Ενημερωτικού Τομέα) που περιλάμβανε..
την κοινή μετάδοση προγράμματος σε 11 περιφερειακούς σταθμούς της χώρας, το Attica TV, τον Alfa, το TVM, το ΕΝΑ, το SITIA, το ΔΙΚΤΥΟ1, το ATLAS, το IRIDA, το Corfu, το TRT και το PLP.

 - διαβάστε σχετικά: Δύο νέες (φιλοκυβερνητικές) εφημερίδες στα περίπτερα

UPD Σε δήλωσή του ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι αγνοούσε την ύπαρξη του εντάλματος σύλληψης που είχε σχέση με επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ολλανδία και θα παράσχει τις απαραίτητες εξηγήσεις στις αρμόδιες αρχές. Αναλυτικά η δήλωση Καραγιώργη:
«Το 2010 ανέπτυξα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ολλανδία με συνεταίρους Ολλανδούς πολίτες. H δραστηριότητα αφορούσε επένδυση σε γαλακτοβιομηχανία της Ολλανδίας, η οποία δυστυχώς πτώχευσε το 2011. Από το ολλανδικό κράτος ορίστηκε σύνδικος πτώχευσης, γεγονός το οποίο εγώ αγνοούσα. Εν συνεχεία, ο σύνδικος, χωρίς ουδέποτε να με καλέσει, διαβίβασε τα στοιχεία της υπόθεσης στην ολλανδική εισαγγελία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας, χωρίς και πάλι να με καλέσει για να δώσω εξηγήσεις, άσκησε δίωξη και εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θεωρώντας με ως πρόσωπο άγνωστης διαμονής, γεγονός το οποίο ασφαλώς δεν ισχύει, αφού τυγχάνω γνωστό πρόσωπο, με γνωστές επαγγελματικές δραστηριότητες και με γνωστή διεύθυνση. Με βάση το εν λόγω ένταλμα, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα, όπως και όλης της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σε πλήρη άγνοιά μου και χωρίς ποτέ να έχω δώσει έστω μία κατάθεση, επήλθε η τυπική σύλληψή μου, ώστε να παρουσιασθώ ενώπιον των ολλανδικών αρχών.
"Είναι δεδομένο, ότι δεν στοιχειοθετούνται ούτε οι λόγοι για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αλλά ούτε, και πολύ περισσότερο, οι αναγγελλόμενες κατηγορίες, τις οποίες θα αντικρούσω στα πλαίσια του Νόμου, όταν μου γνωστοποιηθούν.
Σεβόμενος πλήρως τους νόμους και χωρίς να βαρύνομαι με οποιαδήποτε παράνομη πράξη, θα παράσχω τις εξηγήσεις μου ενώπιον κάθε αρμόδιας δικαστικής αρχής».