ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Υπό φορολογικό έλεγχο Κοντομηνάς και Αλαφούζος!

Τις παρεμβάσεις της για την εκπομπή των αδειοδοτημένων και των μη αδειοδοτημένων καναλιών, άρχισε η κυβέρνηση. Με δυο τρόπους, αφενός με διαρροές για νέο νόμο που θα καταθέσει στη Βουλή και αφετέρου μέσω συνεντεύξεων και δηλώσεων των αρμοδίων θεσμικών παραγόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η εμφάνιση του γενικού γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ 1 δίνει το έναυσμα για το νέο κύκλο παρέμβασης.
Ο Λ. Κρέτσος δήλωσε πως η «Digea οφείλει να μεταδίδει σήμα σε νόμιμους λειτουργούντες σταθμούς», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιδείξει «μεγάλη ανοχή» καθώς οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν ως σήμερα εντελώς.. παράνομα υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει επεκταθεί το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας τους από τον Ν. Παππά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον ουσιαστικό έλεγχο των πόθεν έσχες έδωσε και τις ειδήσεις. «Ουσιαστικός έλεγχος των πόθεν έσχες έγινε από την ημερομηνία κατάθεσης στην πρώτη φάση επιλογής» τόνισε ο Λ. Κρέτσος καθώς έγινε έλεγχος της προέλευσης και της επάρκειας των οικονομικών μέσων των υπερθεματιστών ενώ παράλληλα σε δεύτερη φάση ζητήθηκαν έξτρα δικαιολογητικά από τον ΑΝΤ1 και τον Καλογρίτσα. Όπως ανέφερε «αυτή τη στιγμή Κοντομηνάς και Αλαφούζος βρίσκονται υπό φορολογικό έλεγχο».
Διαβεβαίωσε τέλος ότι θα «εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν γίνει από τους υπερθεματιστές» γιατί στόχος της γενικής γραμματείας είναι να ρίξει «άπλετο φως» και να λειτουργεί υπό καθεστώς διαφάνειας. «Δεν κρύψαμε κάτι, αντί αυτού άλλοι έκρυψαν ότι έχει εκκρεμότητες του κ. Αλαφούζου και του κ. Κοντομηνά ή το πως χαρίστηκαν 45 εκ. ευρώ στην εταιρεία του κ. Βαρδινογιάννη». «Θα ελεγχθούν όλα τα γκρίζα σημεία».

- από το mediatvnews