ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αδιαφορούν για τις εκλογές της Ν.Δ.

Δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών

Τα γενικά κριτήρια επιλογής νέου αρχηγού για τη Νέα Δημοκρατία είναι η ανανέωση του κόμματος (36%), η αποτελεσματική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων (32%), «να κρατήσει το κόμμα ενωμένο» (26%), ενώ μόλις το 6% θεωρεί σημαντικό «να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη εκλογική μάχη»
Το ενδιαφέρον των πολιτών για την πορεία της Ν.Δ. προς τις εσωκομματικές εκλογές παραμένει υποτονικό δυόμισι εβδομάδες πριν από τις κάλπες και η νέα έρευνα, που διενήργησε η εταιρεία Prorata, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό το συμπέρασμα και των προηγούμενων δημοσκοπήσεων. Η μέτρηση έγινε το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου και αποτυπώνει τις τάσεις στους ψηφοφόρους του κόμματος όπως και στο εκλογικό σώμα εν γένει.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όπως και στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου, διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των άλλων τριών διεκδικητών της προεδρίας της Ν.Δ. τόσο.. στους ψηφοφόρους του κόμματος όσο και στη γενική ομάδα των ερωτηθέντων, με βάση τέσσερα κριτήρια επιλογής: ποιος μπορεί να κρατήσει το κόμμα ενωμένο, να νικήσει τον Αλ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, να εφαρμόσει αποτελεσματικά μεταρρυθμίσεις και να ανανεώσει τη Ν.Δ.
Στο ερώτημα πόσο πιθανό είναι να πάνε στις κάλπες, οι πολίτες που είχαν ψηφίσει Ν.Δ. στις εκλογές του Σεπτεμβρίου απαντούν καταφατικά σε ποσοστό 52%, όσο και στις προηγούμενες μετρήσεις.
 
Ολόκληρη η δημοσκόπηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα