ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Στον εισαγγελέα όλοι οι τραπεζίτες για τα δάνεια στα ΜΜΕ

Παρέλαση από το γραφείο του οικονομικού Εισαγγελέα Γαληνού Μπρή, κάνουν οι τραπεζίτες των 4 μεγάλων συστημικών τραπεζών της χώρας ως ύποπτοι για το κακούργημα της απιστίας σχετικά με τις δανειοδοτήσεις άνω των 800 εκατομμυρίων προς 11 μιντιακούς ομίλους της χώρας.
Την ώρα που οι επικεφαλής των τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Αlpha Bank και Eurobank, δίνουν τη μάχη της ανακεφαλαιοποίησης, τα νομικά τους επιτελεία ετοιμάζουν τις γραπτές εξηγήσεις που καλούνται να δώσουν στον οικονομικό εισαγγελέα για τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ , μια έρευνα που ξεκίνησε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Οι κλήσεις τους αφορούν σε όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν σχεδόν στο σύνολο των ΜΜΕ και πολλά από τα οποία, σύμφωνα με την εισαγγελική κλήτευση, χαρακτηρίζονται "επισφαλή".
Η νομική έννοια της επισφάλειας έχει να κάνει κυρίως με τις εγγυήσεις που δόθηκαν από τους ομίλους για την χορήγησή των δανείων, αν δηλαδή πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τα λάβουν, την εξυπηρέτησή τους αλλά και τους όρους αποπληρωμής που τέθηκαν. Ως ύποπτοι καλούνται..
όλοι όσοι υπέγραψαν για τη χορήγηση των δανείων (από την κορυφή έως χαμηλά στην ιεραρχία π.χ. επιτροπές δανειοδοτήσεων κλπ.). Σε αυτό το στάδιο αρκούν απλές ενδείξεις για να προχωρήσει η εισαγγελική αρχή στην άσκηση ποινικών διώξεων, αν δεν κριθούν επαρκείς οι εξηγήσεις τους.  Η παραγγελία ερεύνης είναι σαφής: Να ελεγχθούν οι πάντες και τα πάντα". (από το liberal.gr)

Διαβάστε: 


Ο εισαγγελέας καλεί Ψυχάρη, Αλαφούζο και Κυριακού / Καναλάρχες κι εκδότες θα δώσουν εξηγήσεις μέχρι τις 12 Νοεμβρίου για τα θαλασσοδάνεια