ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Εκλεβαν ρεύμα στο Mega!

Ποινική δίωξη για «πειραγμένο» ρολόι της ΔΕΗ που κατέγραφε μικρότερη κατανάλωση

Ποινική δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ΄εξακολούθηση άσκησε η αρμόδια Εισαγγελία, μετά από τη διαπίστωση ότι είχε παραβιαστεί η παροχή της Τηλέτυπος MEGA AE, και «έγραφε» μικρότερη κατανάλωση.
Τα σχετικά στοιχεία έδωσε, μέσω εγγράφου στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Ραχήλ Μακρή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει τους δύο βουλευτές ότι τον περασμένο Ιούλιο (4.7.2014) είχε κατατεθεί ερώτηση από την βουλευτή Ραχήλ Μακρή με θέμα αν υφίσταται ρευματοκλοπή μειωμένης καταγραφής μετρητή της εταιρείας Τηλέτυπος MEGA AE. Η συγκεκριμένη ερώτηση..
διαβιβάστηκε στις 23.7. 2014 από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε σε Εισαγγελέα και την 10.10.2014 διαβιβάστηκε στο 2ο Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Μετά το πέρας αυτής, η δικογραφία επεστράφη στην ως άνω Εισαγγελία και την 2.12.2014, αφού έλαβε ειδικό αριθμό, χρεώθηκε σε Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη, κατά ενός προσώπου για την αξιόποινη πράξη της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος κατ΄ εξακολούθηση και η εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκε την 16.2.2015 στο Τμήμα Κατηγορητηρίων προκειμένου να εισαχθεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
Οι δύο βουλευτές ενημερώνονται για το συγκεκριμένο θέμα εγγράφως από τον υπουργό Δικαιοσύνης, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει επικαλούμενοι έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με το οποίο σε έλεγχο που έγινε στο πάρκο κεραιών στον Υμηττό, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη παροχή είχε παραβιαστεί με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά ποσοστό αυτής. Με το κείμενο της ερώτησής τους είχαν επίσης καταγγείλει ότι η ΔΕΗ είχε αρνηθεί να απαντήσει στο ερώτημα τους για την εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ επικαλούμενη λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων και επισήμαιναν ότι η εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ αποτελεί ΝΠΙΔ και άρα δεν υφίσταται θέμα προσωπικών δεδομένων καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα «τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν προσωπικά δεδομένα».
- πηγή: pontiki