ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Από το αεροδρόμιο κατ΄ ευθείαν στην ΕΡΤ

Τσίπρας: Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι, ο ελληνικός λαός μας στηρίζει

Κατευθείαν από το αεροδρόμιο μετέβη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Νίκο Παππά, το βράδυ της Πέμπτης όπου τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη ΣτράτουΖωή Κωνσταντοπούλου, Ρένα Δούρου  Ραχήλ Μακρή) κ.α.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν επίσημα ο πρόεδρος της ΕΡΤ Δ. Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης που προέτρεψε τον Αλ. Τσίπρα να κάνει δηλώσεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Ολοι εχουν αγωνία και ρωτούν. Τι εικόνα μας μεταφέρετε από τις Βρυξέλλες κύριε πρόεδρε;» ρώτησε ο Ταγματάρχης.
«Εικόνα δίνουμε μέρα με τη μέρα, ανοιχτά, δεν κρύβουμε τα χαρτιά μας. Αγωνιζόμαστε.. 
διαπραγματευόμενοι, ο ελληνικός λαός μας στηρίζει και η κυβέρνηση κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού. Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται προσπάθεια για μια συμφωνία, που δεν είναι απλά συμφωνία, αλλά μια λύση που κρατάει την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δίνει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους» απάντησε on camera ο πρωθυπουργός.
Προηγουμένως ο Αλ. Τσίπρας είχε επισημάνει: «Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση αλλά οι αγώνες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Σήμερα είναι ιστορική μέρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός που τόνισε: «Θα κριθούμε όλοι, κι εσείς εδώ, από τη δουλειά σας. Θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ που να ανήκει σε όλο το λαό, έξω από τη λογική του κρατισμού»
Η συναυλία
Η γιορτή στην ΕΡΤ ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα με συλλαλητήριο, καθώς όπως λένε οι εργαζόμενοι, η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα μνήμης κι ο αγώνας δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται. «Η ΕΡΤ ανοίγει κι αυτό είναι αποτέλεσμα των αγωνιζομένων σε κάθε γωνιά της χώρας, που για 23 μήνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια σκληρή αναμέτρηση με τους τροικανους και τις κυβερνήσεις τους», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Κορύφωση των εκδηλώσεων για το άνοιγμα της ΕΡΤ, ήταν η συναυλία που ξεκίνησε λιγο μετα τις 20:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. Τη συναυλία άνοιξε η Συμφωνική Ορχήστρα κι η Χορωδία της ΕΡΤ παίζοντας πρωτα τον Εθνικο Ύμνο. Στη γιορτή συμμετείχε πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.