ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Από την Αριστερά της θυσίας στη θυσία της Αριστεράς;

 Κώστας Σπετσέρης
 Σκέψεις λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές (Λίγο πριν την κατάρρευση της ψευδαίσθησης  για αριστερές ριζοσπαστικές πολιτικές  μέσα στην Ε.Ε.- ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΝΑΤΟ)

Όσα γράφονται συνοδεύονται με ένα μπουκάλι κρασί. Με βοήθησε να χαλαρώσω, να διώξω το θυμό και την οργή. Κατάλαβα ότι μου έμεινε η μελαγχολία μπερδεμένη με την απόφαση να πω αυτά που έχω στο μυαλό και την ψυχή μου. Απέναντί μου το διανυκτερεύον φαρμακείο. Αρνούμαι την πρόκληση των αντικαταθλιπτικών και των αγχολυτικών. Καλύτερο φάρμακο η απόφαση να αγωνίζεσαι για την αλήθεια των ιδεών σου στην σκληρή..
πραγματικότητα της κρίσης  που ζούμε. Να αγωνίζεσαι αταλάντευτα για τις ιδέες της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Μπορεί να μην ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ εδω και τρία τέσσερα χρόνια -αφού όμως  τον έφτιαξα πριν τον χρησιμοποιήσουν άλλοι έχω δικαίωμα να ομιλώ ελεύθερα.
Σκοπός του κειμένου να αφυπνίσει, να διεγείρει αριστερές συνειδήσεις. Να ενώσει σκόρπιες δυνάμεις της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Σε μια συνέντευξη μου [Νοεμβρης 2012] στο ραδιόφωνο Παλμός Ρόδου για Πολυτεχνείο 73, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν με φοβίζει κάτι από τις πολιτικές εξελιξεις και τη στάση της αριστεράς απαντήσα ''με φοβίζουν τα εκκολαπτόμενα  λαμόγια της αριστεράς". Καποιοι φρόντισαν να δικαιώσουν την φράση μου. Θυμηθειτε τα προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα.

Και  τώρα τι γίνεται με μας τους υπολοίπους εντός και εκτός  ΣΥΡΙΖΑ που ορκιζόμαστε στη  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1. Η δογματική αντίληψη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (κυβερνητικής &κομματικής) για ΕΕ-ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ  είναι  πολιτική θέση αριστερού ριζοσπαστισμού;
2. Η βαθιά πατριωτική στάση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έχει καμία σχέση με τυχόν συνέχιση της εκχώρησης  της ΕΘΝΙΚΗΣ & ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ;
3. Μπορεί η ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε συνθήκες σκληρής ανθρωπιστικής κρίσης να διατυμπανίζει  ως προσφορά στην κοινωνία τα κουπόνια συσσιτίου; Ο  ΕΛΑΣ & ΤΟ ΕΑΜ σε συνθήκες  Γερμανικής κατοχής έσπερνε-θέριζε-μοίραζε και όποιος έκλεβε, στο απόσπασμα.Ταυτόχρονα οργάνωνε ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και τις δομές της στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.
4. Η πεφωτισμένη ελίτ της κυβερνώσας σήμερα αριστεράς μπορεί να αντισταθεί στην επίθεση του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ακραίου νέο φιλελευθερισμού ,με τον λαϊκό παράγοντα αδρανή,φοβισμένο,καθηλωμένο είτε από αδυναμία είτε  ηθελημένα;
5. Σύντροφοι της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ έχετε καμία αυταπάτη ότι θα αποφύγετε την συστημικη ενσωμάτωση χωρίς την δημιουργία ευρύτατου ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ  ΜΕΤΩΠΟΥ;

Απευθυνόμενος σε συντρόφους που γνώρισα ως καθηδηγητες και καθοδηγουμενους. Ανήκω στην  ΑΡΙΣΤΕΡΑ από παιδί ακόμα. Η πατρίδα μας είναι μικρή, έτσι εύκολα γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Λίγο οι μνήμες να λειτουργήσουν –αν το θέλουμε βέβαια- και αξίζει  ο κόπος να γυρίσουμε στο 1970-1980-1990. Οι κομματικές και συνδικαλιστικές διεργασίες σας έδωσαν δημοσιότητα, αναγνωρισιμότητα και όχι μόνο. Σε γενικές  γραμμές ταχτοποιήσατε και τις ζωές σας.
Χρωστάτε λοιπόν στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ και οφείλετε  να ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ με βούλα και υπογραφή. Αλλο είναι σύντροφοι ο επαγγελματίας επαναστάτης και άλλο ο επαγγελματίας πολιτικός  της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Συντροφοι της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΣΑΣ. Μην καταδικάσετε την  ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Της ανήκει το σήμερα μα και το ΑΥΡΙΟ. Πείτε την πλήρη αλήθεια στον λαό για τα αδιέξοδα του διαλόγου με τους κυρίαρχους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους της ΕΕ.
 Μη  διστάζετε να δώσετε τη μάχη για την ηγεμονία των αξίων και αρχών της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε συμμάχους.
Αντισταθείτε στους καιροσκόπους, καριερίστες, νεόκοπους αριστερούς.
Η σχέση τους με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Όση σχέση έχει ο τελεμές με την φέτα.
Αρνηθείτε την ασφάλεια της οικονομικής-επαγγελματικής  και πολιτικης σας θέσης .
Αποδεχτείτε και ζήστε όπως ζει σήμερα ο μέσος Έλληνας πολίτης.
Αρνηθείτε κάθε τι επιπλέον.
Απαρνηθείτε τον χαρακτηρισμό του ταχτοποιημένου.
Ζήτω ο αριστερός πρόεδρος της Ουρουγουάης   ΧΟΣΕ ΜΟΥΧΙKΑ.
Και εμείς οι άλλοι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς  τι κανουμε; Μας αρκεί για να υπάρχουμε πολιτικά η αυτάρεσκη αλαζονική καθαρότητα; Συμπεριφορές έντονα υπαρξιακές. Μεγαλώσαμε και ακόμα βρισκόμαστε στα φοιτητικά αμφιθέατρα.

Σύντροφοι της  ΡΗΞΗΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-ΣΧΕΔΙΟ Β - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΠΑΜ&ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ) ας δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί στις απρόβλεπτες  και ραγδαίες εξελίξεις  που έρχονται.

Ο αμετανόητος  ΕΑΜΙΤΗΣ
 Κώστας  Σπετσέρης - ΣΧΕΔΙΟ Β