ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

«Καλημέρα ΕΡΤ»

Aπό τις 6 το πρωί με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την Ελληνική σημαία ξεκίνησε να εκπέμπει ξανά η ΕΡΤ με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Μέσων Ενημέρωσης, Νίκο Παππά να γράφει στο twitter «Καλημέρα ΕΡΤ».Μετά τον εθνικό ύμνο ακολούθησε βίντεο με πλάνα από όλα τα κανάλια της ελληνικής ραδιοφωνίας - τηλεόρασης προτού πέσει το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου του 2013.
Την αυλαία άνοιξε η εκπομπή «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά, που ήταν εμφανώς τρακαρισμένοι για την «πρεμιέρα».
Πρώτη καλεσμένη η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντόπουλου που σημείωσε ότι «σήμερα αποδεικνύεται ότι το μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση χάρη σε όλους εσάς και όλους αυτούς..
που επέμειναν και με αξιοπρέπεια συνέχισαν έναν αγώνα πραγματικής υπηρεσίας στην αχειραγώγητη ενημέρωση».
Μετά την Κωνσταντοπούλου στις εκπομπές που ακολούθησαν προσκεκλημένοι ήταν τρεις  υπουργοί της κυβέρνησης - Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης,  Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος - και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
Το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στο χρονικό της 11ης Ιουνίου 2013, όταν έπεσε το «μαύρο».
Ταυτόχρονα στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου θα δοθεί συναυλία στις 20.00, με πλήθος καλλιτεχνών όπως οι Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Ζιώγαλας κ.ά. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τις 6 το πρωι στα ερτζιανά εκπέμπουν ξανά όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια.