ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τελεσίγραφο αριστείας και η Stoya στα στέκια του Βαρουφάκη


«Βάζουν στο τραπέζι και τον νόμο Μπαλτά», σφυρίζουν Τα Νέα στο πρωτοσέλιδό τους και εξηγούν στο πόπολο: «Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης θέλει να καταστήσει το σχέδιο Μπαλτά για τα πανεπιστήμια μερίδα των δανειστών, με το επιχείρημα ότι δεν προωθεί τη μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και επομένως δυσκολεύει την επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι περιμένει συμφωνία Ελλάδας-δανειστών ώς τα τέλη του μήνα».
Μετάφραση: «Οι μνημονιακοί νεοδωσίλογοι έχουν λυσσάξει με την (μερική) επαναφορά της ομαλότητας και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Παιδεία. Είναι πολλά τα βερέμισθα και το μπαμπαγιόκο, Άρη. Τώρα που μυρίστηκαν ότι παίζει συμφωνία, σού λέει κάτσε να βάλουμε μέσα και την αριστεία, όπως τον παλιό καλό καιρό του σαμαρέλου. Τα “παν στο χθεσινοβραδινό σουαρέ, πήραν το ok από τα δικηγορικά γραφεία της τρόικας, τo “βαλαν κάτω να το σουλουπώσουν οι διαφημιστές της εργαλειοθήκης, έπεσαν τα τηλέφωνα στους δημοσιογράφους της παρέας και νάτη η απαίτηση μερίδας των δανειστών. Ο Τόμσεν το ξέρει, ρε γκιόζηδες, ή θα το μάθει με google translate σε σπασμένο ηλεκτρονικό αντίτυπο των Νέωνε;»
Κατά τ άλλα, τα γνωστά. «Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής, οι πολίτες δηλώνουν ότι θέλουν έναν..
έντιμο συμβιβασμό και όχι μια αδιέξοδη ρήξη», διαφημίζουν Τα Νέα το κύριο άρθρο τους πάνω πάνω στο πρωτοσέλιδο. Κι αυτό μάλλον από το χθεσινό σουαρέ το τσίμπησαν. Όπως και το «Τελεσίγραφο 12 ημερών στην Ελλάδα» από Μέρκελ-Ολάντ.
Δηλαδή, κάπου έλεος, ούτε η Καθημερινή δεν τολμάει να τα γράψει έτσι.

Τα γράφει πιο υπεύθυνα, έχει μια αλούρ η γραφή της ναυαρχίδας: «Πίεση για λύση από Μέρκελ και Ολάντ – Συμφωνία έως τέλος Μαΐου».
Κάτι γράφει κι αυτή η έρμη για τον ΦΠΑ, μην μείνει πίσω απ” τους άλλους που όλοι έχουν αποκλειστικά ρεπορτάζ από το ίδιο σπασμένο τηλέφωνο.
Αλλά, η πλάκα είναι αλλού, στην παραδοσιακή πρωτοσέλιδη φωτογραφία, όπου ο φακός στέκεται απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στοχεύει τη συμβολή της Διονυσίου Αεροπαγίτου με την Αμαλίας. Γνωστό σιχτίρι για όσους πάνε προς Βουλιαγμένης ή Συγγρού.
Τι λέει η ναυαρχίδα;
«Σε κλοιό τουριστικών πούλμαν οι δρόμοι των Αθηνών» «Δεινοπαθούν καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην Πλάκα και την Ακρόπολη κατά την τουριστική περίοδο. Για “καυσαέρια, ηχορρύπανση, κατάληψη πεζοδρομίων, διαβάσεων”, διαμαρτύρονται στην “Κ” κάτοικοι, καθώς υπάρχουν μέρες που πάνω από 400 πούλμαν προσεγγίζουν την Ακρόπολη, εκτός των ταξί. Η ευρύτερη περιοχή, με ελάχιστες υποδομές στάθμευσης, καλείται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες χωρις σχέδιο, παρότι η κατάσταση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο».
Πόσα θές να μας τρελάνεις, αλαφουζιάρη; Δεν θες τουρισμό; Δεν ήταν το ΠΑΜΕ που έκλεινε τα λιμάνια; Δεν ήταν οι συντεχνίες που έκαναν μαρτύριο τη ζωή των ανθρώπων του κέντρου και του Κέντρου;
Ή που το “χουν χάσει εντελώς από την άνοδο του κομμουνιστοσυμμοριτισμού ή που θα σκάσει τις επόμενες ημέρες επενδυτική πρόταση για δημιουργία χώρων στάθμευσης, πεζοδρόμησης της Αριστείας στην Πανεπιστημίου με απευθείας ανάθεση.
Δεν ξέρουμε, πραγματικά. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Πιθανότα όπως έστριβε ο μπαμπαγιόκος από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να κατηφορίσει προς τη ναυαρχίδα φράκαρε στο άγαλμα της Μελίνας, του βγήκε το αγανακτισμένο του και το “κανε πρωτοσέλιδο. Πάμε παρακάτω.
Ατύχημα στα ΕΛΠΕ. Η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών και ο Ριζοσπάστης έχουν το θέμα πρωτοσέλιδο, όπως το έχει και η Καθημερινή κάπου κρυμμένο στο πλάι, αλλά το έχει. Τα Νέα, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Δημοκρατία, nada. Τίποτα. Zero. Για να καταλαβαινόμαστε ποιοι είναι ποιοι.

Κάτι θα θέλαμε να πούμε για Βαρουφάκη και το ξύλο που του ρίχνουν από κάθε πλευρά αλλά μας πρόλαβε η Espresso: Ανάμεσα στα πολλά χρυσαυγίτικα με τα οποία χαίρεται η πλέμπα των μικροαστών που δεν μπόρεσαν να γίνουν κάποιοι, διαβάζουμε κι αυτό:
«Διάσημη πορνοστάρ στα στέκια του Βαρουφάκη! Η Stoya πήγε στα Εξάρχεια και ξετρελάθηκε με τη ρακή»
Eurovision θέλουν οι μεν, Μέγαρα οι δε, να τα πληρώνουν οι νεκροί εργάτες στα ΕΛΠΕ με την ευγενική χορηγία των Λάτσηδων.
Το κακό για τον Βαρουφάκη είναι πως οι πιστωτές είναι από χρόνια ενήμεροι για την κατάσταση.

Σύντροφος Κέιν / Unfollow