ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σε βάθος δεκαετίας οι έλεγχοι στα δάνεια των ΜΜΕ

Σε εξέλιξη η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα

Βαθιά το νυστέρι στη χαίνουσα πληγή των χρεών και των δανείων των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ αποφάσισε να βάλει η κυβέρνηση, ενεργοποιώντας για τον λόγο αυτό και τις εισαγγελικές Αρχές. Έτσι, σε μια περίοδο που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές βρίσκεται σε δύσκολη καμπή, το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει περισσότερο νερό στον μύλο της σύγκρουσης με τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
Ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Γαληνός Μπρης, στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης που παρήγγειλε με έγγραφό του ο αρμόδιος για θέματα διαφάνειας υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης (η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη), ζητά από τον Γιάννη Στουρνάρα, και συγκεκριμένα από την ΤτΕ, να συλλέξει από τις εμπορικές τράπεζες ανεξαιρέτως όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν πάρει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, σε βάθος δεκαετίας.
Αυτό που ερευνά είναι αν τα εν λόγω δάνεια δόθηκαν με εγγυήσεις και αν οι ρυθμίσεις που έγιναν.. στη συνέχεια πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Σε πολλά από αυτά, όπως λέγεται από δικαστικές πηγές, έχει γίνει ρύθμιση πάνω στη ρύθμιση. Θα πρέπει να ελεγχθεί, επομένως, αν μπορούσαν να γίνουν οι ρυθμίσεις, βάσει της πορείας και των πληρωμών, και, κυρίως, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τα μέλη των Δ.Σ. των ΜΜΕ και των τμημάτων χορήγησης δανείων των τραπεζικών ιδρυμάτων που ενέκριναν τα συγκεκριμένα δάνεια, εφόσον βεβαίως υπάρχουν αξιόποινα στοιχεία.
- απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ του Δημ. Γιαννακόπουλου στην εφημερίδα Παραπολιτικά (διαβάστε το ολόκληρο εδώ)