ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Σημειώματα της Εφορίας σε ευρωβουλευτή, υπουργούς και δημοσιογράφους

Ποιοι έχουν χρέη από 250.000 ευρώ εως 1,5 εκατ. ευρώ!

Τον αντιμνημονιακό αγώνα που έδιναν και προεκλογικά φαίνεται πως συνεχίζουν Χιλιάδες είναι οι μεγαλόσχημοι οφειλέτες που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία και συνεχίζουν να μην πληρώνουν ούτε καν το 1/100 των οφειλών τους, παρά τις εκπτώσεις και το κούρεμα χρεών που τους προσφέρει η ρύθμιση Βαλαβάνη. Από την περασμένη Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στέλνει email και καλεί στο τηλέφωνο 23.500 οφειλέτες που χρωστούν από 250.000 έως και 1.500.000 ευρώ, και τους καλεί να πληρώσουν ό,τι προαιρούνται.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του Πρώτου Θέματος, ανάμεσα στα πρόσωπα (η εφημερίδα τα «φωτογραφίζει») που έχουν δεχτεί «ραβασάκι» ή τηλέφωνο από την Εφορία ξεχωρίζουν:..
1. Μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που πηγαινοέρχεται συχνά στο υπουργείο Οικονομικών για να βρει κονδύλια για το υπουργείο του. Αν και για πολλά-πολλά χρόνια στο παρελθόν, όπως λέει ο ίδιος, πλήρωνε υπέρογκους φόρους με συνέπεια, η οικονομική κρίση τον έφερε σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Εχει όμως εδώ και χρόνια πλέον εγκαταλείψει την αποπληρωμή του χρέους του, που σκαρφάλωσε έτσι στα 285.000 ευρώ.
2. Σύζυγος πρώην πρωθυπουργού
που, ελλείψει χρημάτων, πουλούσε τη βίλα της πολλά χρόνια πριν από το μνημόνιο, βρέθηκε να χρωστά στην Εφορία πάνω από 400.000 ευρώ. Επειδή τα χρέη της είναι παλιά, έχουν μεγάλες προσαυξήσεις που μπορεί να διαγραφούν και η οφειλή να μειωθεί δραστικά αν υπαχθεί στη ρύθμιση. Δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς το παρόν όμως
3. Ελληνας ευρωβουλευτής, που είδε τον επιχειρηματικό όμιλο που είχε στήσει την προηγούμενη δεκαετία να καταρρέει αφήνοντας στον δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους, χρωστά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία. Παρότι, όπως λέει, θα κάνει τα πάντα για να υπαχθεί στη ρύθμιση μέχρι την τελευταία ημέρα της διορίας που προβλέπει ο νόμος, ισχυρίζεται πως δυσκολεύεται παρά τον υψηλό μισθό που λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
4. Πρώην υπουργός, που είναι γνωστός στο Πανελλήνιο για το μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα και την τεράστια ακίνητη περιουσία του, βρέθηκε να χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία λόγω των χαρατσιών από νόμους που έχουν τη δική του σφραγίδα, από τις ανώτατες κυβερνητικές θέσεις στις οποίες διετέλεσε. Ακόμα δεν έχει ζητήσει να υπαχθεί στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις.
5. Γνωστός για τους αντιμνημονιακούς αγώνες του μεγαλοδημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδων, που βίωσε την οικονομική κατάρρευση στα χρόνια της κρίσης, χρωστά πάνω από 400.000 ευρώ στην Εφορία. Δεν φαίνεται προς το παρόν πάντως να ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του υπουργείου Οικονομικών να ενταχθεί μαζί με τους άλλους οφειλέτες στη νέα ρύθμιση.