ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ανοιχτός πλέον ο πόλεμος με τους μιντιάρχες

 Ο εχθρός εντός των πυλών

«Η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις και την ομοβροντία των ΜΜΕ που πολλές φορές αποτελούν την φωνή των δανειστών, έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Στηρίζει τις προσπάθειές μας ο ελληνικός λαός, γιατί διαπιστώνει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης υπάρχουν δύο πλευρές και όχι μία».
Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας κατά την ομιλία του στην Kεντρική Eπιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της εγχώριας ολιγαρχίας των μίντια και κατά της παλαιάς πολιτικής ελίτ που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα.
«Ο αντίπαλος δεν βρίσκεται μόνο στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Ο αντίπαλος βρίσκεται και εντός των τειχών. Εκτός από τους ξένους υπάρχει και το λόμπι των υποστηρικτών τους στο εσωτερικό που εκφράζει τα συμφέροντα και τις δυνάμεις που ευνοήθηκαν την τελευταία εικοσαετία και ακόμη και στα τελευταία χρόνια της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση κατα των γνωστών και μη εξαιρετέων διαπλεκόμενων μιντιαρχών:..
«Υπάρχουν δυνάμεις που έχουν αναλάβει οι ίδιες πλέον την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές. Είναι οι γνωστοί ολιγάρχες που λυμαίνονται τον τόπο τόσα χρονια και η αντίδρασή τους είναι λυσσαλέα. Δεν είναι τυχαία η φαιά προπαγάνδα από έντυπα και ηλεκτρονικά μίντια και η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από Μέσα Ενημέρωσης που τη μία μέρα μας  χρεωκοπούν, την άλλη μας βάζουν σε νέο μνημόνιο, την άλλη μας βλέπουν να οδηγούμε την χώρα στα βράχια, πολλές φορές όλα μαζί ταυτόχρονα»...
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κ.Ε έστειλε το μήνυμά του στους μιντιάρχες: «Ας το καταλάβουν οι ολιγάρχες ότι ήλθε η ώρα να πληρώσουν φόρους, τα δάνειά τους και να βάλουν το χέρι στην τσέπη  για τις τηλεοπτικές τους συχνότητες, να πληρώσουν όπως πληρώνουν όλοι οι έλληνες πολίτες. Όσο κι αν απειλήσουν, όσο και αν εκβιάσουν δεν θα αλλάξουμε θέση. Οι ολιγάρχες ας το καταλάβουν καλά, το δίκιο θα το επιβάλουμε σε αυτό τον τόπο».
Μάλιστα τόνισε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του με το νομοσχέδιο για το καθεστώς με τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρονων» όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι γίνεται η διαστάρωση στοιχείων για να εντοπιστουν οι περιπτώσεις εκείνων που φοροδιαφέυγουν, «για να πληρώσουν όλοι οι μεγαλόσχημοι, όποιοι κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».