ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ο Γ. Φιλιππάκης υποψήφιος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Από τον δημοσιογράφο Γιώργο Φιλιππάκη και σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνων (ΕΣΗΕΑ), λάβαμε και δημοσιεύουμε, ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους του δημοσιογράφους:
"Συνάδελφοι
Θα ζητήσω και πάλι την ψήφο σας με τη βεβαιότητα πως ανταποκρίθηκα με ευθύνη και αγωνιστικότητα απέναντί σας κατά τη θητεία μου στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ η οποία μόλις έληξε .
Επέλεξα να συμπορευθώ αγωνιστικά με την παράταξη  της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή  στις εκλογές της 3ης και 4ης Ιουνίου γιατί μου εξασφαλίζει τη δυνατότητα μιας μαχητικής και ασυμβίβαστης παρουσίας στις εξελίξεις του κλάδου στη δυσκολότερη φάση που διανύει.
Στα λόγια, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις λίγα μας χωρίζουν. Ολες μιλούν για την αναγκαιότητα..  συλλογικών συμβάσεων, υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, αντιμετώπιση της ανεργίας, τήρηση της πολύπαθης δεοντολογίας  κλπ κλπ  .
Δεν θα σας κουράσω επαναλαμβάνοντας τα τετριμμένα και κοινώς αποδεκτά. Θα υπενθυμίσω όμως πως όλα τα ωραία λόγια χρειάζεται κάποια στιγμή να επιβεβαιώνονται στην πράξη .
Και δυστυχώς λίγοι συνδικαλιστές μπορούν να ισχυριστούν πως τίμησαν τις ψήφους που τους εμπιστεύθηκαν οι συνάδελφοί μας. Οταν αποτέλεσαν και αποτελούν άρρηκτο κρίκο του μνημονιακού πολιτικού και μιντιακού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Οταν δέχτηκαν να γίνουν γρανάζια του συστήματος καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών και συνέπρατταν στην εξασφάλιση οικονομικής και φορολογικής ασυλίας τους .
Οταν συνεργάζονται αγαστά με τους προαναφερθέντες όπως έδειξε η συγκρότηση του απερχόμενου Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, όπως έδειξε η φαλκίδευση της πρόσφατης ψήφου μας στον ΕΔΟΕΑΠ , όπως δείχνουν οι αμήχανες μουρμούρες τους για τους Ταγματάρχηδες .
Μια οφειλόμενη  εξήγηση;  Γνωρίζετε πως είχα εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο  της παράταξης  Δημοσιογραφική Συνεργασία. Διαφορές αντιλήψεων, σε μεθοδολογικά ζητήματα για τον συνδικαλισμό, αλλά και διαφορετικές απόψεις σε πολλά πολιτικά ζητήματα, μας οδήγησαν σε πολιτισμένο διαζύγιο. Σε κάθε περίπτωση θα ξανασυναντηθούμε αγωνιστικά στα <μαγαζιά> και στους δρόμους .
Ολοι μας .

Με αγωνιστικούς  χαιρετισμούς
Γιώργος  Φιλιππάκης"