ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αυτόνομοι οι εκδότες της Θεσσαλονίκης

Μετά την Ένωση των εβδομαδιαίων εφημερίδων που προαναγγέλουν όλα τα κυριακάτικα φύλλα συστήθηκε και στη Θεσσαλονίκη Ένωση Εκδοτών, απαξιώνοντας ακόμη περισσότερο την ΕΙΗΕΑ.
Στην Ένωση συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες των.... εφημερίδων “Μακεδονία”, “Μακεδονία της Κυριακής”, “Θεσσαλονίκη”, “Μετροσπόρ”, “Σπορ του Βορρά”, “Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης”, “Αθλητική Μακεδονίας – Θράκης” και “Τύπος Θεσσαλονίκης” και είναι η πρώτη φορά, στην εκατονταετή πορεία έκδοσης εφημερίδων στη συμπρωτεύουσα, που κάθησαν σε ένα τραπέζι οι εκδότες της πόλης και δημιούργησαν φορέα εκπροσώπησης, παρότι ο τύπος της συμπρωτεύουσας φυτοζωεί.
Η Ένωση στόχο έχει να διεκδικήσει το μερίδιο που της ανήκει στα δρώμενα του γραπτού Τύπου (βλ. κρατική διαφήμιση κλπ), χαράσσοντας την αυτοτελή της πορεία, χωρίς εξαρτήσεις και με ισότιμο πλέον ρόλο με τις άλλες Ενώσεις. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
- Ευρυδίκη Σουλοπούλου-Κάλφα, πρόεδρος,
- Σαράντης Πανταζής, αντιπρόεδρος,
- Παύλος Ανδρώνης, γραμματέας
- Αντωνία Θωμά, ταμίας
- Ιωάννης Μάτσικας, μέλος
Όπως βλέπετε δεν συμμετέχει το συγκρότημα του Αγγελιοφόρου, στο οποίο πλην Μπακατσέλου είναι συνεκδότες ο ΔΟΛ και ο ΠΗΓΑΣΟΣ, δηλαδή ο πρόεδρος και ο ταμίας της ΕΙΗΕΑ.



από mediablog.gr