ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τσίπρας: Χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση μας οδηγήσατε στο ΔΝΤ



Απολογητικός
ο Γ. Παπανδρέου
στη Βουλή
για τα
«σοσιαλιστικά
αντανακλαστικά»



«Αμαχητί και χωρίς καμμιά δημοκρατική νομιμοποίηση μας οδηγήσατε στο ΔΝΤ κ. Παπανδρέου. Αντί για Δανία του Νότου μας κάνατε Ουγγαρία του Νότου. Η χθεσινή μέρα ήταν μέρα ταπείνωσης και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη». Σκληρή γλώσσα στη Βουλή από τον προέδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς που μίλησε για παραπλάνηση του ελληνικού λαού προεκλογικά και.... στηλίτευσε το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο μηχανισμό δανειακής υποστήριξης της Ελλάδας και τις συνέπειες της ανάμειξής του.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα εμφανίστηκε στη Βουλή άκρως απολογητικός. Θύμωσε μόνο όταν ο προέδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τα ανύπαρκτα σοσιαλιστικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης.
«Τα αντανακλαστικά μας τα σοσιαλιστικά ήταν να προστατέψω τη χώρα από τη χρεωκοπία!» είπε ο Γ. Παπανδρέου που δικαιολογήθηκε λέγοντας πως «το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ» επειδή το συντηρητικό κομμάτι της ΕΕ δεν ήθελε ένα αμιγώς ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
«Η πραγματικότητα είναι ότι το ΔΝΤ έχει μπει στο μηχανισμό και συμμετέχει ήδη στη διαδικασία της επιτήρησης. Ο μηχανισμός πάντως σημαίνει ότι δεν θα αφεθούμε πλέον να βουλιάξουμε» δήλωσε απολογητικά ο Παπανδρέου που επέρρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ λέγοντας: «Εσείς κύριοι της ΝΔ είστε υπεύθυνοι για την εμπλοκή του ΔΝΤ και τώρα έρχεστε και μας εγκαλείτε γι αυτό».