ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και το νέο εκδοτικό εγχείρημα


Ολόκληρη η επιστολή
του δημοσιογράφου
και η απάντηση
των zoornalistas



Απαντητική επιστολή μας έστειλε ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος για τα όσα αναφέραμε στην ανάρτησή μας με τίτλο «Κοτρώτσος εναντίον Θέμου». Με τη σειρά μας προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στις αιτιάσεις του δημοσιογράφου σχετικά με το.... νέο εκδοτικό του εγχείρημα.

Ακολουθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ η επιστολή του Σεραφείμ Κοτρώτσου:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Συνεχίζετε να δημοσιεύετε ανακρίβειες και κακεντρέχειες σχετικά με εμένα και το εγχείρημα να δημιουργήσουμε με μία ομάδα καλών συναδέλφων μία νέα σαββατιάτικη εφημερίδα.
Προφανώς είναι δικαίωμά σας. Συνεχίστε, καλά κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία σας.
Σκεφτείτε μόνο αυτό που ως "άλλοθι" -για όλα όσα γράφετε- αναφέρετε: ότι, δηλαδή, σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς είναι θετικό κάποιοι να επιχειρούν τέτοιες προσπάθειες και να δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης.
Και γι αυτό μην το υπονομεύετε γιατί υπονομεύετε τους εαυτούς σας.
Αντί να ασχοληθείτε με εφημερίδες ανύπαρκτης κυκλοφορίας, εκδότες που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και, ενίοτε, ασχολούνται με "παράλληλες" δουλειές, προτιμάτε -πάντα πίσω από την ανωνυμία σας- "ευκολότερους στόχους".
Εύγε.
Όσο για το περιεχόμενο και τον τίτλο του "πονήματος" ..."Κοτρώτσος εναντίον Θέμου", είναι τουλάχιστον αστείο να συγκρίνετε εμένα και μία εκκολαπτόμενη εκδοτική προσπάθεια με τον εκδότη της πιο επιτυχημένης εφημερίδας της χώρας. Και δη μία εκδοτική προσπάθεια που θα κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο και όχι την Κυριακή όπως το "Πρώτο Θέμα".
Επίσης προφανής ο στόχος σας. Προσοχή μόνο μην καταπιείτε το δηλητήριό σας...
Ελπίζοντας να αναρτήσετε την απάντηση,

Μετά μεγίστης τιμής
δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος»


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ZOORNALISTAS


Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος στην επιστολή του κάνει λόγο για ανακρίβειες χωρίς όμως να αναφέρει ποιες είναι αυτές και χωρίς να απαντά σε τίποτε ουσιαστικό.
Παραδείγματος χάριν στην επιστολή ΔΕΝ αναφέρεται στο:
-Πότε θα βγάλει την εφημερίδα και το πότε θα λάβει σάρκα και οστά η «εκκολαπτόμενη εκδοτική προσπάθεια».
-Αν πληρώνει τους εργαζόμενους βάσει των συλλογικών συμβάσεων των δημοσιογραφικών Ενώσεων.
-Αν προσλαμβάνει κόσμο που θα τον πληρώνει μέσω Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών.

Σχετικά με τις φιλοδοξίες του Κοτρώτσου (δηλ. το να γίνει ανταγωνιστικός του Πρώτου Θέματος), δεν μπορούμε να καταλάβουμε την αντίδρασή του καθώς δεν είναι κακό κάποιος να έχει φιλοδοξίες και να μην τις κρύβει.

Ο Κοτρώτσος αδικεί τον εαυτό του όταν γράφει ότι «είναι τουλάχιστον αστείο να συγκρίνουμε αυτόν και μία εκκολαπτόμενη εκδοτική προσπάθεια με τον εκδότη της πιο επιτυχημένης εφημερίδας της χώρας» (εννοεί τον Αναστασιάδη και το Πρώτο Θέμα).

Προφανώς ο Κοτρώτσος βλέπει το εκδοτικό εγχείρημα του ως Κολυμπήθρα του Σιλωάμ για το λουκέτο της Γιάννας, καθώς εμφανίζεται σαν αυτόκλητος σωτήρας που, όπως αναφέρει, θα δώσει δουλειά σε κόσμο και θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης.

Αυτό που μας ξένισε στην επιστολή του είναι η έπαρση και η συγκαλυμμένη απειλή που βρίσκεται στη φράση «μην υπονομεύετε το εγχείρημα μας γιατί υπονομεύετε τους εαυτούς σας». Ο εστί μεθερμηνευόμενον «αν θυμώσω και δεν βγάλω την εφημερίδα εσείς θα πεινάσετε…».

Υ.Γ. Οσον αφορά τα περί ανωνυμίας απλά θα πούμε ότι η ανωνυμία στα blogs είναι συνώνυμη της ανεξαρτησίας. Και θα προτείναμε στον Σεραφείμ Κοτρώτσο να ανοίξει κι αυτός ένα blog…
Υ.Γ.1 Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα εκδοτική προσπάθεια (και το εννοούμε).