ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

Η ΕΣΗΕΑ για την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Η δημοσιογραφία και ελεύθερη έκφραση δεν φιμώνονται αναφέρει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της με την οποία καταδικάζει την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη
στο Νέο Ψυχικό.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών τονίζει ότι η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την άνανδρη ενέργεια άγνωστων δραστών να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στο οποίο βρισκόταν ο ίδιος και η οικογένειά του, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Ευτυχώς ο μηχανισμός εντοπίσθηκε έγκαιρα και δεν εξερράγη λόγω προβλήματος στη συνδεσμολογία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει για μία ακόμα φορά ότι η δημοσιογραφία και η ελεύθερη έκφραση δεν φιμώνονται. Η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία που θεμέλιό της είναι η ελευθερία της έκφρασης και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση».