ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025

Η Μαρία Καρυστιανού στη Βουλή με 1,3 εκατ. υπογραφές


1,3 εκατ. πολίτες ζητούν Δικαιοσύνη όσο ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αποφεύγει την προανακριτική


Κατατέθηκαν στη Βουλή οι 1.300.000 υπογραφές πολιτών για το έγκλημα των Τεμπών, με κυρίαρχο αίτημα την απόδοση Δικαιοσύνης κόντρα στο «κουκούλωμα» που επιχειρεί η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη ζητά την κατάργηση της ασυλίας βουλευτών και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
«Καταθέσαμε τις υπογραφές που συγκεντρώσαμε οι οποίες αφορούν στο νόμο περί βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας. Ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε την τιμωρία των υπόλογων πολιτικών όταν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Ζητάμε να μην καταπατηθεί άλλο το Σύνταγμα, καθώς από τα πρώτα άρθρα του Συντάγματος ορίζεται ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους», δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού έξω από το Κοινοβούλιο παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων.
Η σημερινή ηχηρή παρέμβαση πραγματοποιήθηκε ενώ στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου πραγματοποιείτο μία ακόμη προσπάθεια υποβάθμισης της προσπάθειας απόδοσης ευθυνών. Ο υπόδικος πρώην υπουργός Μεταφορών κρύφτηκε πίσω από τον κανονισμό της Βουλής και δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της προανακριτικής για να απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών. Αντιθέτως, κατέθεσε γραπτό υπόμνημα πέντε γραμμών, επιχειρώντας να «συσκοτίσει» τις εργασίες της προανακριτικής.