ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Αναγκαστική άδεια στην Ευγενία Λουπάκη από τον ρ/σ "Στο Κόκκινο"


Ο εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταφερθεί και στα κομματικά μέσα και ενδεικτικό είναι το πρόσφατο περιστατικό με τις απειλές απόλυσης από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της
γνωστής δημοσιογράφου, Ευγενίας Λουπάκη, με αφορμή ανάρτησή της που συνοδευόταν από μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει βόλτα τον σκύλο του Φάρλι.
Την απόλυσή της δημοσιογράφου, η οποία χαίρει οριζόντιας αποδοχής στο κόμμα -όπως αυτό διαπιστώνεται και στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παρεμβαίνει εμβόλιμα στην εκπομπή της- ζήτησαν διευθυντικά στελέχη του ραδιοσταθμού, ωστόσο απετράπη με προσωπική παρέμβαση του Διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη.

«Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Ολιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του την πασίγνωστη πια Φάρλυ», έγραψε η Ευγενία Λουπάκη στην ανάρτησή της.
Η ανάρτηση έδειχνε τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει βόλτα, τη στιγμή που στη Βουλή εξελισσόταν η συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και γίνονταν διαδηλώσεις για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο οι φωτογραφίες που συνόδευαν την ανάρτηση της δημοσιογράφου ήταν πριν από περίπου 20 ημέρες. Η δημοσιογράφος θεώρησε εσφαλμένα ότι είχαν τραβηχτεί την προηγούμενη ημέρα.


Η ίδια έδωσε σχετικές εξηγήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ' όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση».

Το περιστατικό, που έρχεται να προστεθεί στις απομακρύνσεις στελεχών του ραδιοφώνου και της «Αυγής» όπως ο Νίκος Σβέρκος και ο Σπύρος Ραπανάκης, εντείνει την αγωνία για το μέλλον των εργαζομένων στα κομματικά μέσα. 

Το e-tetradio γράφει σχετικά:

Αστυνομία σκέψης στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιους να ψάχνουν post παραγωγών στα social media ώστε να λάβουν μέτρα. Απίθανα πράγματα.
Έτσι, χθες, στο σταθμό έγινε ένας μικρός χαμός μετά το συγκεκριμένο σχόλιο της Λουπάκη. Μέχρι και την απόλυσή της ζητούσαν κάποιοι. Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από ένα προηγούμενο περιστατικό που αφορούσε ξανά την δημοσιογράφο. Τότε ο Νίκος Μωραΐτης, από τους πολιτικούς συνοδοιπόρους του Στέφανου Κασσελάκη, έγραψε ειρωνικά στο Twitter για τον «large» αν και με οικονομικά προβλήματα 105.5 Στο Κόκκινο που πληρώνει ανθρώπους, όπως την Ευγενία Λουπάκη, οι οποίοι είναι εναντίον της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες πάντως η λύση που προκρίθηκε στο τέλος ήταν, λύση τρόπος του λέγειν δηλαδή, να δοθεί 15νθήμερη αναγκαστική άδεια στη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό. Πρέπει να είναι εντελώς αφελείς όσοι σκέφτηκαν κάτι τέτοιο για την Ευγενία, που μετράει περισσότερα από 40 χρόνια στο κουρμπέτι...
Σήμερα η Λουπάκη θα απουσιάζει από την εκπομπή της λόγω ασθένειας. Πραγματικής 100%, όχι προσχηματικής. Οπότε τα νεότερα θα έρθουν από Δευτέρα.

Υπενθυμίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απέχει από τηλεοπτικά πάνελ στα οποία θα βρίσκονται και εκπρόσωποι από τη Νέα Αριστερά. Μία ανόητη απόφαση που την πήραν γρήγορα-γρήγορα πίσω. Εννοείται πως στο σταθμό, στον 105.5 Στο Κόκκινο, δεν βγάζουν πλέον ανθρώπους από τη Νέα Αριστερά ούτε με σφαίρες. Τους έχουν, εκ των πραγμάτων, αποκλεισμένους. Εδώ καλά-καλά δεν λένε ούτε τις ειδήσεις γύρω από το νέο πολιτικό σχηματισμό.

Από την άλλη, μπορεί κάποιος να σχολιάζει δημοσίως, σε πολιτική βάση, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ (που όλο και περισσότερο θυμίζει τη Διχόνοια του Αστερίξ) και ταυτόχρονα να εργάζεται στα ΜΜΕ του κόμματος; Κάποιοι λένε ναι, κάποιοι άλλοι όχι. Και οι δύο πλευρές έχουν επιχειρήματα. Λογικά το «όχι» διαθέτει πιο στέρεη βάση.
Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο οι δύο πλευρές να ηρεμήσουν και να πάρει η καθεμία το δρόμο της;