ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη


Μετά τις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη πως το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία «εγκληματική οργάνωση» που λειτουργεί «στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό», με αφορμή τα χθεσινά έκτροπα στον Βόλο, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, κάλεσε τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός αύριο, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά την ίδια και τον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που ασκεί εποπτεία στο έργο των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων, κ. Γεώργιο Οικονόμου.

Θυμίζουμε ότι χθες λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Βόλο, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ προέβη σε μια ανακοίνωση υψηλών τόνων, μέσω της οποίας επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για όσα έγιναν σε ΕΠΟ, ΚΕΔ, αλλά και στην κυβέρνηση (και ιδιαίτερα στην ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη). Βολές όμως έριξε και στις δικαστικές αρχές που, κατά την ανακοίνωση, «αδιαφορούν πλήρως» για ό,τι συμβαίνει.
Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποιεί ότι το μέλλον είναι «αβέβαιο» και διατυπώνει το ερώτημα εάν «θα περιμένουμε μια ασύλληπτη τραγωδία για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να ασχοληθεί».
Υποστηρίζει πως ο κόσμος του Ολυμπιακού «βλέπει να τον προκαλούν καθημερινά» εδώ και «3,5 χρόνια τουλάχιστον» και χαρακτηρίζει ως «τουλάχιστον αναμενόμενο» το ξέσπασμα των οπαδών. Μάλιστα, εκτιμά πως «με τα όργια που έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...».

Αμήχανη απάντηση Μαξίμου

Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ρωτήθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και σημείωσε:
«Η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο. Η ΕΛ.ΑΣ έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές, αυτό είναι το καθήκον της κυβέρνησης, εάν διαπιστωθεί κάποια παράλειψη από την πλευρά οργάνου της Πολιτείας τότε αυτό σαφώς και πρέπει να διερευνηθεί. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Ωστόσο αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που λύνεται από τη μία ημέρα στην άλλη».