ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Συνασπισμός εκδοτών Τύπου κατά ChatGTP


Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι εκδότες Τύπου παγκοσμίως καθώς η νέα ψηφιακή τεχνολογία γλωσσικών ρομποτικών μοντέλων αναζήτησης, όπως τα ChatGPT και Google Bard, θα αρχίσει άμεσα να αντλεί δεδομένα από την τρέχουσα ειδησεογραφία.
Η International Alliance of independent publishers (Διεθνής Συμμαχία Ανεξάρτητων Εκδοτών Τύπου) την οποία συναποτελούν περισσότεροι από 800 ανεξάρτητους εκδοτικούς οργανισμούς ενημέρωσης σε τουλάχιστον 55 χώρες του κόσμου κάλεσε τα μέλη της να μπλοκάρουν το συντομότερο δυνατό τέτοιους είδους εφαρμογές.
Η απειλή του ChatGPT για τους εκδότες ειδήσεων φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, μέχρι τώρα, καθώς ετοιμάζεται να διαβάζει επικαιροποιημένες ειδήσεις αντί να βασίζεται σε μια βάση δεδομένων που έχει να ενημερωθεί εδώ και δύο χρόνια. Η Συμμαχία των Ανεξάρτητων Εκδοτών στο Ηνωμένο Βασίλειο – η επιδραστικότερη της αγοράς ΜΜΕ παγκοσμίως – προτρέπει τα μέλη της να αποκλείσουν την πρόσβαση σε μηχανισμούς ανίχνευσης ειδησεογραφικού περιεχομένου της OpenAI και της Google το γρηγορότερο.
Τα πράγματα μάλλον είναι πολύ σοβαρά και αποτυπώνονται στη δήλωση «είναι μια δύσκολη στιγμή για τους εκδότες» στρατηγικού εμπειρογνώμονα Τεχνητής Νοημοσύνης σε βρετανικά ΜΜΕ, πόσω μάλλον αν αναμένουν να εξαιρεθούν από κάθε εταιρεία που αναπτύσσει εφαρμογή ΤΝ μεμονωμένα.