ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Ο Ριζοσπάστης συγκρίνει τα ποσοστά


Την αύξηση των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ, σύμφωνα με τις επιτυχίες των συνδυασμών τής Λαϊκής Συσπείρωσης, προβάλλει στο βασικό του θέμα ο Ριζοσπάστης, ο οποίος στην έκτακτη έκδοσή του της Δευτέρας ξεπέρασε τα χρονικά όρια μέσα στα οποία συνήθως τυπώνονται οι εφημερίδες και είχε στοιχεία που διαμορφώθηκαν έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Στον βασικό της θέμα η εφημερίδα κάνει λόγο για ελπιδοφόρο μήνυμα και επισημαίνει την άνο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους

Βέβαια, στην άνοδο της δύναμης του ΚΚΕ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η ανυπαρξία αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, η καταβύθιση του Σύριζα, προ και μετά Κασσελάκη, και η παγίδευση του Πασόκ σε ποσοστά «περιφερειακής» πολιτικής δύναμης και όχι εν δυνάμει κυβερνητικής.

Αθροίζοντας τα ποσοστά των δυνάμεων του ΚΚΕ σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η εφημερίδα εκτιμά ότι:«Το συνολικό ποσοστό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις 13 Περιφέρειες καταγραφόταν πάνω από 10%, από 6,86% στις περιφερειακές εκλογές του 2019 και 7,69% στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιούνη».

Ακόμα υπογραμμίζει, σύμφωνα με τα ποσοστά που διαμορφώνονταν έως τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ότι:
  • Στην Περιφέρεια Αττικής το ποσοστό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν πάνω από 14% (στη φωτογραφία ο επικεφαλής της Γιάννης Πρωτούλης), ενώ σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που πνίγηκε από την εγκληματική πολιτική. Σημαντική άνοδος, πάνω από 2%, και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

  • Μεγάλη άνοδος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο της Αθήνας. Για ποσοστό μικρότερο του 1,5% δεν πέρασε στον β' γύρο.

  • Με πάνω από 41% στην Πάτρα δίνεται η μάχη της επανεκλογής της στον β' γύρο. Δημοτική αρχή από χτες στην Ικαρία η «Λαϊκή Συσπείρωση»
- από το Harddog