ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Oμοφοβικό παραλήρημα Μπέου


Να παρέμβει εισαγγελέας ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση μετά το ομοφοβικό σχόλιο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Εμείς περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποιος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή Ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη)» τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Και προσθέτουν: «Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος!»
«Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως», υπογραμμίζουν.

Καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Η χυδαία και ομοφοβική αναφορά του κ. Μπέου σε πανελλήνια μετάδοση καθιστά την Πολιτεία υπεύθυνη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών», σημειώνει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.
«Λογικές και πρακτικές που αντιτίθενται στα δημοκρατικά ιδεώδη, που έχουν κατακτηθεί στη χώρα μας με δημοκρατικούς αγώνες, ενισχύουν το μίσος και σπέρνουν τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία» προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, η αυτονόητη καταδίκη του σκοταδισμού και της ομοφοβίας».


Το νέο χτύπημα Μπέου

Λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης και με δεδομένη την επανεκλογή του στον Δήμο Βόλου, ο γνωστός για τα ομοφοβικά του παραληρήματα Αχ. Μπέος εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του κ. Κασσελάκη, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως πρόκληση ή αφορμή.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη και σε προηγούμενες δηλώσεις του περί υιοθέτησης δύο αγοριών, ο Αχ. Μπέος ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τα όρια λέγοντας: «δηλαδή τι θες να πεις ρε συ, με τα κανάλια που σε προβάλουν, ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε πουστ..δες;». Την ίδια ώρα από κάτω τον χειροκροτούσαν υποστηρικτές του.