ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Οι κάτοικοι του Χαλανδρίου δεν έχουν μικρή μνήμη


Οι Χαλανδραίοι έδειξαν ότι επιλέγουν τη σταθερή ανάπτυξη χωρίς κομματικές παρωπίδες και υποδείξεις. Ο Συμεών Ρούσσος αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια υποψήφιος δήμαρχος χωρίς όμως να καταφέρνει να κατακτήσει την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, ως εκ τούτω θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Κρίστη Αγαπητού την Κυριακή 15/10/23 για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου.

Η παράταξη «Χαλάνδρι στο Φως» που συμμετέχω με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα κατάκτησε την τρίτη θέση με ποσοστό 14,91%, αρκετά μεγάλο για μία νέα παράταξη και δη έχοντας δεχθεί σύσσωμη επίθεση από όλους τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς.

Πιστή στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στο σεβασμό της δύναμης της πλειοψηφίας και έχοντας γνώση των αυτοδιοικητικών πεπραγμένων θεωρώ ότι κάθε υπόδειξη στον δημότη του Χαλανδρίου ως κομματική εντολή προσβάλλει την αντιληπτική ικανότητα των κατοίκων της πόλης μας, της πόλης των παιδιών μας και κατακρεουργεί το δικαίωμά μας στην επιλογή. Οι δημότες άλλωστε έδειξαν ότι δεν ψηφίζουν με χρωματικά προσχήματα, αλλά επέλεξαν τον άνθρωπο που πήρε στα χέρια του μία πόλη γεμάτη συντρίμμια και σιγά σιγά με λάθη, καθυστερήσεις αλλά με πολλή αγάπη τη χτίζει και τη μεγαλώνει.

Η διοίκηση του δήμου δείχνοντας πνεύμα πολιτισμού και την εικόνα της επόμενης μέρας με όλους μας ενωμένους εξέδωσε ανακοίνωση που ζητά την ένωση κάθε δημιουργικής φωνής του Χαλανδρίου και καλεί όλοι μαζί να εμποδίσουμε το πισωγύρισμα σε εποχές της αδιαφορίας, της αδιαφάνειας και του μηδενικού έργου.

Η κ. Αγαπητού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται σε νίκη (έναντι ποιου;) και λέει ότι σχεδόν έξι στους δέκα συμπολίτες είπαν όχι στο Ρούσσο μία κατά φαντασία αναλογία που δε συνάδει με την εκλογική ποσοστιαία δύναμη, ακολουθώντας όμως αυτήν την αριθμολογία διαπιστώνω ότι σχεδόν 8 στους δέκα είπαν ΟΧΙ στην κ. Αγαπητού. Το τραγελαφικό, δε, είναι ότι αναφέρεται σε προπαγάνδα του δημάρχου τη στιγμή που όλη της η προεκλογική εκστρατεία στήθηκε σε ένα ανύπαρκτο χρίσμα.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι για τους δημότες η καλύτερη λύση στις παρούσες συνθήκες είναι η επανεκλογή του Σίμου Ρούσσου. Οι κάτοικοι του Χαλανδρίου δεν έχουν μικρή μνήμη, δεν ξεχνάνε και ξέρουν να διεκδικούν για το Χαλάνδρι που αγαπάμε. Η συσπείρωση στον Ρούσσο για μία αναπτυγμένη κοινωνικά δίκαιη πόλη δείχνει μονόδρομος.

- από άρθρο της Αθηνάς Παππά στην ιστοσελίδα polismag.gr

***

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης εκβιάζει
ξεκάθαρα τους δημότες Χαλανδρίου

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να επιβληθεί αυτοδιοικητικά και στον αγώνα της αυτό χρησιμοποιεί όποια μέθοδο κρίνει πρόσφορη. Στο πλαίσιο αυτό και ο αγώνας του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που δυσκολεύεται να «χωνέψει» τη μεγάλη πιθανότητα ο νυν δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο οποίος - άκουσον άκουσον - δεν ανήκει στο κυβερνών κόμμα, να επανεκλεγεί πανηγυρικά.
Έτσι, με το γνωστό, γλαφυρά επιθετικό παραινετικό ύφος του, ο Άδωνις Γεωργιάδης δε διστάζει να προχωρήσει σε ωμό εκβιασμό, επιχειρώντας να πείσει τους δημότες λίγο πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, προκειμένου να «μαυρίσουν» έναν καθ' ομολογίαν επιτυχημένο δήμαρχο και να επιλέξουν αντ΄ αυτού την εκλεκτή της Ν.Δ. Με περισσή σπουδή μάλιστα, μετά την εμφάνιση του στο ACTION 24, όπου ξεδίπλωσε το σκεπτικό του απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του δήμου, ο υπουργός έσπευσε να αναπαράξει και στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media την τηλεοπτική τοποθέτησή του.
«Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. Η στήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει μία ευκαιρία στο Χαλάνδρι να γυρίσει σελίδα και να διασωθεί από την παρακμή. Πρέπει να κάνουμε αγώνα αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν να πετύχουμε την μεγάλη ανατροπή εκεί. Για το καλό του Χαλανδρίου η κα Αγαπητού πρέπει να εκλεγεί Δήμαρχος την Κυριακή».


****
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου αποδομεί το αφήγημα του Άδωνη

Χρησιμοποιώντας ωμό εκβιασμό, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να πείσει τους πολίτες του Χαλανδρίου να «μαυρίσουν» έναν καθ' ομολογίαν επιτυχημένο δήμαρχο και να επιλέξουν αντ΄ αυτού την εκλεκτή της Ν.Δ.
«Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, καλώντας τους δημότες να στηρίξουν την υποψήφια της Ν.Δ. Κρίστη Αγαπητού, αντί του Σίμου Ρούσσου.
Ωστόσο, ο νυν δήμαρχος Χαλανδρίου απάντησε στον Άδωνη για τα περί χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς πάντως να κατονομάσει τον υπουργό.


«Χάρη στις ώριμες μελέτες του Δήμου, σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο», τόνισε κ. Ρούσσος.
Και πρόσθεσε με νόημα, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα του Άδωνη Γεωργιάδη: «Το 2014 όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση η εικόνα ήταν εντελώς αντίστροφη. Το 80% της χρηματοδότησης των έργων προέρχονταν απευθείας από ίδιους πόρους του Δήμου και μόλις 20% από άλλες πηγές».