ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Εξαγριωμένος ο Τσέκερης με τους τεμενάδες στον Παππά


Με σκληρή γλώσσα ο πρώην διευθυντής της Αυγής Αγγελος Τσέκερης αποδομεί τα περί υποψηφιότητας για τον δήμο της Αθήνας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά και διερωτάται πόσο σοβαρή πολιτική επένδυση είναι οι τεμενάδες που του κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
«Εμένα ούτε φίλος μου είναι, ούτε είμαι υποχρεωμένος να τον συμπαθώ, ούτε μοιράζομαι μαζί του κάποιο κοινό σχέδιο για τον Δήμο της Αθήνας. Ουτε εξουσιοδότησα κανέναν (κανέναν όμως) να συνεννοηθεί μαζί του ποιον θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αγγελος Τσέκερης σε παρέμβασή του στο fb
Σε κάποιο άλλο σημείο σχολιάζει: 
«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά να τρέχουμε σαν φτωχοί συγγενείς πίσω από ποσοστά που δεν μας ανήκουν καν και που μας περιφρονούν βαθύτατα χωρίς να το κρύβουν».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Τσέκερη:
Τι έχω καταλάβει ως τώρα:
➤ Η τελευταία Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε την Πολιτική Γραμματεία να χειριστεί το θέμα των υποψηφιοτήτων σε δημους και περιφέρειες. Αποδεικνύεται ότι η Πολιτική Γραμματεία δεν μπορεί να το χειριστεί, αλλά αν η Πολιτική Γραμματεία δεν μπορεί να το χειριστεί μία, η Κεντρική Επιτροπή δεν μπορεί να το χειριστεί δέκα. Οπότε της μένει το μεγαλείο να σηκώνει το χέρι της και να «εξουσιοδοτεί».
➤  Η Πολιτική Γραμματεία όρισε μια τριμελή επιτροπή να συναντηθεί με τον Νίκο Παππά τον μπασκετμπολίστα για να διερευνήσει τις προθεσεις του ως προς τον δήμο της Αθήνας. Εξ όσων έχω καταλάβει ο Νικος ο Παππας (μπ.) κυμαίνεται από το να πάμε να γ@μηθ@υμε γιατί μας βαρέθηκε μέχρι το να κατέβει με δικό του επιτελείο, δικούς του υποψήφιους και δικό του προγραμμα και εμείς απλώς να στείλουμε τον κόσμο μας να τον ψηφίσει. Και να μην λέμε ανοιχτά ότι τον υποστηρίζουμε για να μην του κάνουμε ζημιά.
➤  Εξ όσων έχω αντιληφθεί ο Νικος Παππας (μπ.) είναι αντιφασίστας αθλητής πράγμα που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους αντιφασίστες βαζελους που παρακολουθούν τα μπασκετικά. Καπως λιγότερο από τους μη αντιφασίστες βαζελους και τους αντιφασίστες μη βαζελους που παρακολουθούν τα μπασκετικά. Σε όσους δεν παρακολουθούν τα μπασκετικά είναι άγνωστος. Είναι, επομένως ένα ερώτημα πόσο σοβαρή πολιτική επένδυση είναι οι τεμενάδες που του κάνουμε αυτή τη στιγμή.
➤  Ο ισχυρισμός ότι «υπάρχει προηγούμενη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής» για την στήριξή του Νίκου Παππά (μπ) είναι εξ ίσου στιβαρός με την «εξουσιοδότηση της ΠΓ να χειριστεί τις υποψηφιότητες» αλλά είναι κενό γράμμα. Η προηγούμενη απόφαση ήταν απλώς αποδοχή αυτού που ήθελε ο Τσίπρας. Αν ο Τσίπρας ήθελε να στηρίξουμε στην Αθήνα έναν ντενεκέ φέτα, αυτό θα ψήφιζε η Κεντρική Επιτροπή. Τώρα όμως τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί και είμαστε υποχρεωμένοι να σταθμίσουμε τις αποφάσεις μας πιο προσεκτικα.
➤  Επίσης έχω έντονα την αίσθηση ότι ψηφίζοντας Νίκο Παππα (μπ) ψηφίζω για δημαρχο Αθηναίων τον Τράκη Γιαννακόπουλο. Καταλαβαίνω πολύ καλά πώς έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο, δεν ζω στα συννεφα. Αλλά εμένα ούτε φίλος μου είναι, ούτε είμαι υποχρεωμένος να τον συμπαθώ, ούτε μοιράζομαι μαζί του κάποιο κοινό σχέδιο για τον Δήμο της Αθήνας. Ουτε εξουσιοδότησα κανέναν (κανέναν όμως) να συνεννοηθεί μαζί του ποιον θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.
➤  Σεβόμενος απολύτως την άποψη του καθενός και της καθεμίας εδώ, θα παρω θέση: Με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται, η μόνη πρόταση που έρχεται από τα κάτω αυτή τη στιγμή είναι από κόσμο της Ανοιχτής Πόλης για την υποψηφιότητα της Όλγας Μπαλαούρα.
➤  Και θα μου πείτε ποιος την ξέρει την Ολγα Μπαλαούρα. Λίγοι. Όσοι ήξεραν τον Τσίπρα το 2006, τον Γαβριηλ το 2014 και τον Νάσο το 2019. Τότε που είχαμε ψυχή, κόσμο αποφασισμένο να τρέξει για έναν υποψήφιο χαμηλής αναγνωρισιμότητας και επιτελεία που έπαιρναν σοβαρά τον ρολο τους.
➤  Και στην τελική προτιμώ το ρίσκο. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά να τρέχουμε σαν φτωχοί συγγενείς πίσω από ποσοστά που δεν μας ανήκουν καν και που μας περιφρονούν βαθύτατα χωρίς να το κρύβουν. Αλλιώς, αν το θέμα είναι να πάρουμε ψηλά ποσοστά που δεν μας ανήκουν, μόνο και μόνο για να λέμε ότι είμαστε κόμμα εξουσίας, ας κατεβάσουμε τον Μαθιό από τον Σασμό. Ή τον Αστέρη από τον Σασμό. Ή κάποιον άλλον από τον Σασμό. Ή μια διαφήμιση για πατατάκια. Αρκεί να καθόμαστε μακριά από την ζεστη φωλιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να ξορκίζουμε το 3%, έτσι δεν είναι; Και η νίκη θα είναι δική μας χωρίς καν να έχουμε προσπαθήσει.