ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Τα άκαπνα στελέχη και οι κουρασμένοι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με επικοινωνία και μίντια

Ένας πανίσχυρος μιντιακός μηχανισμός κατασκευάζει κυρίαρχα αφηγήματα, όπως για παράδειγμα την "τοξικότητα" ενός πολιτικού φορέα και ταυτόχρονα κάνει ό,τι μπορεί για να τα υπηρετήσει.Και ένας πολιτικός φορέας που δεν υπερασπίστηκε ποτέ επαρκώς το έργο του και το ηθικό του πλεονέκτημα και τώρα δείχνει να υιοθετεί (ως κεντρική επιλογή γιατί πάντοτε μειοψηφικά η άποψη αυτή εμφιλοχώρησε στο εσωτερικό του) τα περί τοξικότητας!
Τα παραπάνω σχολιάζει στο fb o δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας (ήταν και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ): 
Ο Χατζηνικόλας αναφέρει και πολύ σωστά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποίησε ποτέ επαγγελματίες της ενημέρωσης, έπαιρνε κάποια άκαπνα νεαρά στελέχη του τα τοποθετούσε υπεύθυνους για την επικοινωνία και πλάι τους κάποιος κουρασμένους μετακλητούς να πατάνε enter στο πληκτρολόγιο στέλνοντας σεντόνια σε ομαδικές αποστολές!». Δείτε τι έγραψε στο fb o Δημήτρης Χατζηνικόλας
Ήμουν από εκείνους που πάντοτε έλεγα δημόσια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξαναδεί τη σχέση του με τους δημοσιογράφους, Δεν εννοούσα φυσικά να καταθέσει τα όπλα αλλά να προσλάβει επαγγελματίες της επικοινωνίας, τα κεντρικά του στελέχη να έχουν ενιαία γραμμή, να σηκώνουν τα τηλέφωνα στους δημοσιογράφους, να τους ενημερώνουν καθημερινά για τη γραμμή του κόμματος στα προβλήματα που ανακύπτουν, να λειτουργήσουν επιτέλους επικοινωνιακά προς όφελος του κόμματος και όχι φοβικά ακόμη και εχθρικά. Και φυσικά να περάσει πριονοκορδέλα τη διαπλοκή.
Θα είναι ολέθριο λάθος κατά τη γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκύψει στα περί τοξικότητας με αντάλλαγμα μια (συγκυριακή εκτιμώ) υποχώρηση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου ενώ την ίδια ώρα τα Media θα συνεχίσουν να εξωραΐζουν την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Δείτε για παράδειγμα την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών από τα ΜΜΕ και κυρίως τα κανάλια. Άγνωστη λέξη η κριτική και η αναζήτηση ευθυνών και μετά θα αναζητούμε τις ευθύνες στο "41τακατό" λες και το τελευταίο ενημερώνετε από κάπου αλλού εκτός από τα Media!
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας να σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποίησε ποτέ επαγγελματίες της ενημέρωσης, έπαιρνε κάποια άκαπνα νεαρά στελέχη του τα τοποθετούσε υπεύθυνους για την επικοινωνία και πλάι τους κάποιος κουρασμένους μετακλητούς να πατάνε enter στο πληκτρολόγιο στέλνοντας σεντόνια σε ομαδικές αποστολές! Τα τηλέφωνα ήταν πάντοτε κατεβασμένα και όταν σηκώνονταν γινόταν για τη "δική" μας εφημερίδα ή το δικό μας εγώ! Ακόμη κι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνεργάτες που κανένας τους δεν μιλούσε στους δημοσιογράφους και μετά ήθελαν να φτάσει το μήνυμα στους πολίτες!