ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Μαρτυράς απόρρητα; Αναβαθμίζεσαι


Η εικόνα του υφυπουργού Άμυνας Χαρδαλιά να περιοδεύει και να επιθεωρεί τα μέτρα πυρασφαλείας των στρατιωτικών μονάδων, ιδίως όπως αποτυπώθηκε από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που έστειλε το γραφείο του, με τον ίδιο να ποζάρει σαν να δίνει οδηγίες και τους αξιωματικούς σούζα να παριστάνουν ότι παρακολουθούν τις εντολές, είναι ελαφρώς γελοία και κατευθείαν από το εγχειρίδιο (αυτο)προβολής του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Θα μπορούσε κανείς να την αποδώσει στην ανάγκη επικοινωνιακής αντίδρασης της κυβέρνησης στην καταστροφή, πραγματική και σίγουρα ψυχολογική, από την εικόνα Αποκάλυψης στη βάση της Ν. Αγχιάλου. Και μια τέτοια ανάγνωση θα προκαλούσε πικρό γέλιο.
Η εικόνα όμως του υφυπουργού Άμυνας Χαρδαλιά να ποζάρει μπροστά σε απόρρητο χάρτη που αποτυπώνει τις θέσεις των αποθηκών καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων και το γεγονός ότι τη φωτογραφία αυτή τη διανέμει το υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ίδια συγκατάβαση. 
Αν κάποιος περάσει εν αγνοία του από έναν δρόμο που γειτνιάζει με στρατιωτική εγκατάσταση οιουδήποτε είδους, ούτε καν τόσο ευαίσθητη όσο οι αποθήκες καυσίμων, και κάνει το λάθος να τραβήξει φωτογραφίες στην περιοχή, από τοπίο μέχρι σέλφι, κινδυνεύει να συλληφθεί και να κατηγορηθεί για κατασκοπεία. Υπάρχουν κάθε χρόνο αρκετά περιστατικά, ως επί το πλείστον με τουρίστες σε νησιά. Με μια δόση υπερβολής, καλώς υπάρχει αυτή η αυστηρότητα, διότι με αυτά τα ζητήματα αστεία δεν σηκώνει και, ως γνωστόν, ο φόβος φυλάει τα έρημα.
Υποτίθεται μάλιστα ότι η παρούσα κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Αρκεί να θυμηθούμε τη δολοφονία χαρακτήρα που είχε υποστεί ο τότε βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της όταν, σε κλειστή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, είχε αναφερθεί κριτικά στην απομάκρυνση οπλικών συστημάτων από την εκλογική του περιφέρεια. Λίγο πολύ τον είχαν βγάλει σχεδόν προδότη. Αντιθέτως, το πραγματικό και πολύ βαρύ παράπτωμα Χαρδαλιά -τα απόρρητα σε κοινή θέα-, αντί να τον στείλει στο σπίτι του, στην ουσία τον αναβάθμισε, καθώς, από απλός υφυπουργός, γίνεται, με απόφαση Μητσοτάκη, ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη διοικητική περιφέρεια της χώρας.

Γιώργος Κυρίτσης
Αυγή (01.8.2023)