ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Δεύτερες σκέψεις σε Μαξίμου για Πατούλη - Φόβοι μήπως στην πορεία φτιάξει νέο κόμμα!


Δεύτερες σκέψεις επικρατούν στο Μαξίμου για το ενδεχόμενο να μην υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία εκ νέου τον Γιώργο Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής, παρά το συγγνώμη που δημοσίως εξαναγκάστηκε να ζητήσει για τη… ζεϊμπεκιά την ημέρα που καιγόταν η Νέα Αγχίαλος και μαζί της και η μισή Ελλάδα, αλλά γινόταν και οι κηδείες των δυο πιλότων.

Το Μαξίμου κατανοεί πως με την «προγραφή» Πατούλη ο πρωθυπουργός θα κερδίσει πόντους και θα μειώσει την πίεση που νοιώθει να ασκείται πάνω του για την ανάληψη και την απόδοση των ευθυνών για τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Από την άλλη, όμως, φοβάται για τις συνέπειες που θα έχει τόσο για την περιφέρεια, όσο και για τη Νέα Δημοκρατία μια τέτοια απόφαση, ενώ υπέρ του περιφερειάρχη φέρεται να έχουν μεσολαβήσει στον πρωθυπουργό και ορισμένα συμφέροντα.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν πως ο Γιώργος Πατούλης είναι πολύ ισχυρός παίχτης, με την περιφέρεια να μοιράζει χρήματα και τον ίδιο να έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής για την κατάρτιση ενός πολύ ισχυρού ψηφοδελτίου. Μέσα σε αυτό το κλίμα ακόμα και οι προτεινόμενοι για υποψήφιοι διάδοχοι του περιφερειάρχη, όπως ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, φέρονται να διστάζουν να είναι υποψήφιοι για την περιφέρεια, καθώς αφενός θα βρεθούν μεταξύ της σφοδρής αντιπαράθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Πατούλη και αφετέρου δεν είναι βέβαιοι ότι με διασπασμένη τη ΝΔ θα μπορέσουν να κερδίσουν την Αττική!

Στο Μαξίμου, όμως, σκέφτονται και κάτι ακόμα: Μια ρήξη με τον Γιώργο Πατούλη, μπορεί να οδηγήσει τον νυν περιφερειάρχη και στην ίδρυση κόμματος, καθώς θεωρείται ικανός να εκφράσει προοπτικά το σύνολο της –λεγόμενης- λαϊκής δεξιάς!
Κάπως έτσι, άλλωστε, και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ίδρυσε τον ΛΑΟΣ: Διαγράφτηκε από τον Κώστα Καραμανλή, πήγε καλά στην περιφέρεια και ιδρύοντας το ΛΑΟΣ συνέβαλε στο να κερδίσει ο Κώστας Σημίτης τις εκλογές του 2004.

Μπορεί, όμως, πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει πλέον αλλιώς και να δώσει τη στήριξη στον Γιώργο Πατούλη; Πρώτον, θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα ο ίδιος- ότι δεν τολμάει. Δεύτερον: Την εκ νέου υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη την έχει ήδη υπονομεύσει!

Bασίλης Σκουρής

***
Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Γιώργος Παπανικολάου ανακοίνωσε μόλις την υποψηφιότητά του για τον δήμο Γλυφάδας δίνοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν ως ένα από τα φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής. Αναλυτικά έγραψε: 
Με όλη μου την αγάπη.
Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.
Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε.
Για αυτά που έρχονται.
Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”.
Τα καλύτερα είναι μπροστά