ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

«Τι φοβάται ο Κυριάκος Πιερρακάκης;»


«Διαμηνύω ότι δεν φοβόμαστε τίποτα» λέει ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Τι φοβάται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης και παρακολουθεί ακόμα και τώρα επισταμένα την Άρτεμις Σίφορντ; Αυτό είναι το ερώτημα, το οποίο θέτει έρευνα των Reporters United και της «ΕφΣυν». Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα σήμερα Δευτέρα (8/5), διαβάζουμε ότι 9 μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών ο Κυρ. Πιερρακάκης εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφή με τον φερόμενο ως επιχειρησιακό πρωταγωνιστή της υπόθεσης Γιάννη Λαβράνο και μάλιστα, σύμφωνα με την ΕφΣυν, από κοινού ενημερώνονταν ζωντανά για τα όσα έλεγε σε εκδήλωση για τις παρακολουθήσεις ένα θύμα του Predator, η πρώην μάνατζερ του Facebook Άρτεμις Σίφορντ.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης απέναντι στα όσα ισχυριζονται   ΕφΣυν και οι Reporters United απαντάει με ανάρτησή του στο Facebook κια κάνει λόγο για νέο «Μάτι», θεωρώντας τις αποκαλύψεις ευφάνταστα σενάρια:
"Απάντηση σε δημοσίευμα των Reporters United που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
Νέο «Μάτι»
Μετά τα ευφάνταστα σενάρια που ήθελαν την οικογένεια μου να έχει διασωθεί με χρήση… παράνομου λογισμικού από την τραγωδία στο Μάτι και σειρά άλλων αντίστοιχων ιστοριών επί μήνες, ήρθε ακόμη ένα δημοσίευμα ανάλογης «σοβαρότητας» από το ίδιο μέσο.
Η στόχευση, δεκατρείς ημέρες πριν από τις εκλογές, είναι προφανής. Λόγω της πλήρους αδυναμίας να αντιπαρατεθούν πολιτικά με το έργο μας στην ψηφιακή πολιτική, έργο το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή όλων των Ελλήνων, οι επίδοξοι σεναριογράφοι πλειοδοτούν σε συνωμοτικά σενάρια, ψεύδη και χυδαιότητες.
Διαμηνύω ότι δεν φοβόμαστε τίποτα. Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση. Ώστε η χώρα να μην εγκλωβιστεί στις σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος αλλά να συνεχίσει να προχωρά προς το μέλλον".




Παντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Reporters United και της «ΕφΣυν» υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες στη συγκεκριμένη εκδήλωση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που διαπίστωσαν ότι δύο πρόσωπα είχαν αποστολή να ενημερώνουν σε πρώτο χρόνο τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο για το τι έλεγε η Άρτεμις Σίφορντ για την παρακολούθησή της από ΕΥΠ και Predator. Πρόκειται για τον Στάθη Χαϊκάλη, δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της εταιρείας Communication Effect, και τον δημοσιογράφο Νίκο Μουμούρη, δημοσιογράφο μετακλητό υπάλληλο στο υπουργικό γραφείο του Κυριάκου Πιερρακάκη από το 2019 έως και το 2021.
Να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, που επίσης είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από ΕΥΠ και Predator, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα, που επιβεβαιώνουν ότι ο Χαϊκάλης έστελνε σε Πιερρακάκη και Λαβράνο μηνύματα για το τι έλεγε η Άρτεμις Σίφορντ στην εκδήλωση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νίκος Σβέρκος.