ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Συνελήφθη η Σούζαν Σάραντον - Συμμετείχε σε συγκέντρωση εργαζομένων στην εστίαση για αύξηση μισθού


Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Καπιτώλιο της πολιτείας της Νέας Υόρκης στο Όλμπανι για την υποστήριξη των εργαζομένων σε εστιατόρια που αγωνίζονται για αύξηση στον κατώτατο μισθό. Το Spectrum News 1 Albany ανέφερε ότι η Σούζαν Σάραντον συνελήφθη μαζί με οκτώ άλλους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια αντικυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άννα Μαρία Αρτσίλα.
Οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν κρατήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση να εμφανιστούν στο δικαστήριο σε μελλοντική ημερομηνία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ
Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία ζήτησαν οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια να συμπεριληφθούν στη αύξηση του κατώτατου μισθού της πολιτείας της Νέας Υόρκης στα 17 δολάρια την ώρα.
Οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια και σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν φιλοδωρήματα εξαιρούνται από την αύξηση. Επί του παρόντος, οι υπάλληλοι εστιατορίων αμείβονται με 15 δολάρια την ώρα, συνδυάζοντας μισθό 10 δολαρίων και επίδομα φιλοδωρήματος που δεν υπερβαίνει τα 5 δολάρια.
Η Σούζαν Σάραντον συμμετέχει τακτικά σε διαδηλώσεις και την περασμένη εβδομάδα πήρε μέρος σε πορεία στη Νέα Υόρκη σε ένδειξη συμπαράστασης στα μέλη του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής που πραγματοποιούν απεργία διαρκείας.
Έχει επίσης συλληφθεί στο παρελθόν, το 2018, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις μεταναστευτικές πολιτικές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.