ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Οι ραδιοφωνικοί όμιλοι στα FM της Αττικής


Μετά και την εξαγορά δύο ραδιοσταθμών από τον Γιάννη Αλαφούζο, είναι ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τον ιδιοκτησιακό χάρτη των FM της Αττικής, να δούμε πόσοι μεγάλοι ή και πιο μικροί ραδιοφωνικοί όμιλοι υπάρχουν τώρα στα ερτζιανά.

Κατ' αρχάς αυτός με τις μεγαλύτερες ακροαματικότητες είναι ο όμιλος της Frontstage, της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου. Διαθέτει 5 ραδιόφωνα. Τον έντεχνο Μελωδία 99.2 που αποτελεί κλασική αξία, τον ροκ Red 96.3, τον Hit 88.9 που παίζει μόνο ξένες επιτυχίες, τον εναλλακτικό (ξένο) En Lefko 87.7 και το Kids Radio 88.6, το μοναδικό παιδικό ραδιόφωνο στην Αθήνα.

Πλέον, και ο όμιλος του ΣΚΑΪ, του Γιάννη Αλαφούζου, διαθέτει 5 ραδιόφωνα: Τη ναυαρχίδα του, κατ' αρχάς, τον ενημερωτικό ΣΚΑΪ 100.3, τον Νο 1 αθλητικό ραδιοσταθμό της Αθήνας bwinΣΠΟΡ FM 94.6, τον έντεχνο Μέντα 88, τον εναλλακτικό Pepper 96.6 κι ένα ακόμα ραδιόφωνο στους 104FM, χωρίς όνομα προς το παρόν, με ξένες επιτυχίες.

Οι Αττικές Εκδόσεις συγκεντρώνουν τα ίδια πάνω κάτω ποσοστά στις ακροαματικότητες, διαθέτοντας τέσσερα μουσικά ραδιόφωνα. Τον Athens DeeJay 95.2 με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο, τον Rock FM 96.9 που παίζει (τι άλλο;) ροκ, τον ηλεκτρονικό Best 92.6 και τον ελληνικό λαϊκο-πόπ Λάμψη 92.3.

Ο Ομιλος Βαρδινογιάννη διαθέτει τρία ραδιόφωνα: τον ενημερωτικό Alpha 98.9, που δεν τα πηγαίνει καλά στις ακροαματικότητες, τον λαϊκο-πόπ Δρόμο 89.8, που σαρώνει στις ακροαματικότητες και, τέλος, τον Δίεση 101.3, που σαρώνει επίσης, παίζοντας ελληνικά και ξένα τραγούδια ανακατεμένα. Καλά τραγούδια, σημειωτέον.

Και το Politis Group του Χάρη Πολίτη μετρά τρία ραδιόφωνα. Το Sfera 102.2, που μεταδίδει ελληνικά λαϊκά και ποπ, το νεανικό Music 89.2 με ξένες επιτυχίες και το Pride 98.6 με ελληνικά και ξένα τραγούδια σε πιο happy φάση.

Το Antenna Group του Θοδωρή Κυριακού έχει δύο μουσικά ραδιόφωνα, ένα με ελληνικά λαϊκο-πόπ άσματα, τον Ρυθμό 94.9, κι ένα με ξένα τραγούδια, soft, τον Easy 97.2.

Δύο ραδιόφωνα διαθέτει και το Real Group, που ανήκει κατά 50% στον Νίκο Χατζηνικολάου και κατά 50% στον Ανδρέα Κουρή. Το ενημερωτικό Real 97.8 και το μουσικό Ελληνικός 93.2 με έντεχνα επίσης.

Με δύο ξένα μουσικά ραδιόφωνα είναι και ο Ομιλος Κωστάκη (του Τάκη Κωστάκη), τον Kiss 92.9, που παίζει επιτυχίες για ενηλίκους (επιτυχίες από τη δεκαετία του '80 και του '90), και τον νεοσύστατο Rebel 105.2 με ροκ κομμάτια.

Αυτοί είναι οι ιδιωτικοί όμιλοι, αλλά ωστόσο υπάρχει και ένας δημόσιος όμιλος, της ΕΡΤ, η Ελληνική Ραδιοφωνία. Εχει το ενημερωτικό Πρώτο Πρόγραμμα που το ακούνε ελάχιστοι, το ιστορικό Δεύτερο Πρόγραμμα με την καλή ελληνική μουσική που όλο και βελτιώνεται, το λόγιο Τρίτο Πρόγραμμα με την κλασική, ως επί το πλείστον, μουσική, το ξένο και πολυ-πολιτισμικό Kosmos FM, την αθλητική ΕΡΑ Σπορ και το σχετικά καινούργιο Zeppelin 106.7 που παίζει ροκ μουσική.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / EφΣυν