ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Εχέσθη η φορβάς εν αλωνίω


Γράφει ο Τάσος Παππάς

Σε συλλαμβάνουν με τη γίδα στην πλάτη; Κανένα πρόβλημα. Δεν είναι γίδα αυτό που υπάρχει στην πλάτη σου, αλλά ένα πανωφόρι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και όσοι βλέπουν άλλα πράγματα είναι στην καλύτερη περίπτωση θύματα φαιάς προπαγάνδας ή εμπαθείς στη χειρότερη.
 Σε πιάνουν στα πράσα να κάνεις παρατυπίες και παρανομίες, να διεκδικείς τα σπίτια του κοσμάκη και να πουλάς νταηλίκι σε όποιον διαμαρτύρεται; Πρόκειται για ψέματα που διακινούν οι πολιτικοί αντίπαλοι και οι συμμορίτες των μέσων ενημέρωσης που δεν γουστάρουν την κυβέρνηση και σε φθονούν γιατί με τον ιδρώτα σου και με το ευαγγέλιο στο χέρι έχεις καταφέρει να γίνει ένας καταξιωμένος δημόσιος λειτουργός. 
Είσαι βουτηγμένος μέχρι τον λαιμό στα σκάνδαλα; Δεν υπάρχει θέμα. Τα άφησαν οι προηγούμενοι που είχαν βαλθεί να καταστρέψουν τη χώρα και εσύ προσπαθείς να εκκαθαρίσεις τις βρόμικες υποθέσεις που κληρονόμησες.
Εντοπίζονται στελέχη του κόμματός σου να έχουν βάλει τα χέρια τους μέχρι τους αγκώνες στο μέλι και να τρώνε με δέκα μασέλες; Είναι φανερό ότι πρόκειται για σκευωρία και οι δράστες θα οδηγηθούν στο εδώλιο επειδή τόλμησαν, αυτοί οι αργυρώνητοι που τρέφονται με χαβιάρι και ξεδιψάνε με σαμπάνια, να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα των συνεργατών σου.
Σε κατηγορούν ότι βολεύεις φίλους και κουμπάρους σου σε δημόσιες θέσεις, γράφοντας στα παλαιότερα των πανάκριβων υποδημάτων σου κανόνες και νόμους; Αυτά τα λένε κάτι τύποι που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι είναι στο περιθώριο, έχουν ελαττωματικές ιδέες και επιχειρούν με κάθε μέσο να δυσφημήσουν την παράταξη που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της σε θέματα ηθικής τάξεως. Θα λάμψει η αλήθεια και οι ραδιούργοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. 
Μοιράζεις επιδοτήσεις σε όσους έχουν κομματική ταυτότητα; Είσαι ο ιδιοκτήτης της χώρας και δικαιούσαι να παίρνεις τα μέτρα σου για να μη ζήσει η πατρίδα μας μια δεύτερη συμφορά.
Παρουσιάζεις στο βιογραφικό σου επιστημονικά διαπιστευτήρια που ουδέποτε απέκτησες; Χυδαία συκοφαντία που θα καταρρεύσει. 
Βγαίνει στη φόρα το σύστημα παρακολουθήσεων υπουργών, στρατηγών, δημοσιογράφων και κρατικών αξιωματούχων; Αθλιότητες των λαϊκιστών. Αλλωστε είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν φταις εσύ, αλλά ο Πούτιν, ο Ερντογάν, ο τύπος που θέλει να κάνει τη χώρα μπανανία, τα ρυπαρά δίκτυα που αυτονομήθηκαν.
Αν και είσαι βουλευτής, συνεχίζεις να λειτουργείς την εταιρεία σου και να κάνεις δουλειές με το Δημόσιο και με δημοτικές αρχές που όλως τυχαίως ανήκουν στην ίδια παράταξη; Αθώος χωρίς δεύτερη σκέψη. Ενοχοι οι συνεργάτες-υπάλληλοί σου που δεν ήξεραν πως απαγορεύεται. 
Χαρακτηρίζουν το κόμμα σου «κόμμα των ανήξερων» (ΚΚΕ) και την κυβέρνησή σου «ανώνυμη εταιρεία» (ΜέΡΑ 25); Σιγά που θα δώσουμε βάση στην κριτική των αντιευρωπαίων που είναι αισχρή μειοψηφία. 
Σε λένε πολιτικό απατεώνα; Ιδού η αποστομωτική απάντηση σε τρεις εκδοχές: «Κέχωδεν η φορβάς εν τη άλω», «εχέσθη η φορβάς εν αλωνίω», «χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι».

** το κείμενο του Τ. Παππά είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών (02.01.2023)