ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» την Λάσπα για τις drag queens


Σαφείς αποστάσεις απ' τις δηλώσεις που έκανε η Κατερίνα Λάσπα, γενική γραμματέας εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έπειτα από εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου drag queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, πήρε το κόμμα μέσω της Γραμματέως Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Άννας Παπαδοπούλου.
Η τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρη: «Οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του».
Συγκεκριμένα η κ. Παπαδοπούλου στη δήλωσή της μέσω Facebook αναφέρει: «Η Vasia Madesi με τη θεσμική της ιδιότητα, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, παρευρέθηκε χθες Παρασκευή στην εκδήλωση του Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, όπου drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.
Η Βάσια, πιστή στις αρχές της προοδευτικής παράταξης, συνεπής στον αγώνα για ισότητα και αποδοχή της διαφορετικότητας, εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.
Είμαστε στο πλευρό της για την επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά τρολ και φασίστες, που αναπαράγουν λόγο ρατσιστικό, ομοφοβικό και τρανσοφοβικό.
Οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του».

Θυμίζουμε ότι η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κατερίνα Λάσπα, σχολίασε δημόσια με σκαιό και μισαλλόδοξο λόγο, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, χαρακτηρίζοντας ως "αθλιότητα" τόσο την εορταστική εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, όσο και τις Drag Queens. "Ο καθένας ας κάνει ό, τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια"».
Οι αντιδράσεις ήταν αστραπιαίες ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος. Άλλωστε, η δήλωση της έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη, όπου το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ενισχύσει τις θέσεις του στο θέμα των ΛΟΑΤΚΙ+. 
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι υπήρχε επίσημη εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην εκδήλωση, καθώς παρούσα ήταν η Βάσια Μάδεση, αναπληρώτρια γραμματέας ισότητας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον, στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.
Την έντονη διαφωνία του εξέφρασε και ο αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βήκας. Σε ανάρτηση του, σημείωσε ότι «η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα». Επιπλέον, τόνισε ότι «όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους».