ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

O Γεωργιάδης είπε τον Φίλη «ορντινάντσα του Πούτιν»


Φίλης: Να γιατί εκνευρίστηκε ο Αδωνης


Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νίκος Φίλης σχολιάζοντας την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε από τον Άδωνη Γεωργιάδη το πρωί στην τηλεόραση του OPEN TV, όπου ο υπουργός Ανάπτυξης τον αποκάλεσε «ορντινάντσα του Πούτιν», ανέφερε πως πρόκειται για «ανόητη προσβολή» που όμως αποκαλύπτει το αφήγημα της «ΝΔ για το ρόλο της Εξεταστικής Επιτροπής».
 Ο Νίκος Φίλης αποδίδει την έκρηξη Γεωργιάδη (τον αποκάλεσε «ορντινάντσα του Πούτιν» συμπληρώνοντας πως «οι κομουνιστές δεν μπορούν να μιλάνε για δημοκρατία») σε εκνευρισμό που  πυροδότησαν τα όσα ανέφερε προηγουμένως για την Εξεταστική για τις υποκλοπές.
Αναλυτικά η δήλωση Φίλη:
"Στην κυβέρνηση πρέπει να τα έχουν χάσει τελείως με τις καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τη χθεσινή ντροπιαστική ήττα που υπέστησαν στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι σήμερα στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV, ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη Άδωνις Γεωργιάδης, με αποκάλεσε ωρυόμενος και απρόκλητα «ορντινάντσα του Πούτιν», συμπληρώνοντας σε… ενικό μεγαλοπρέπειας «ντροπή σου» και προσθέτοντας με ύφος μαθητευόμενου Παττακού ότι οι «κομμουνιστές δεν μπορούν να μιλάνε για δημοκρατία». 
Τι προκάλεσε άραγε τον εκνευρισμό του αντιπροέδρου της ΝΔ; Ότι μόλις ένα λεπτό νωρίτερα εξηγούσα ότι στην  πραγματικότητα το «όλα στο φως για τις υποκλοπές» του Κυριάκου Μητσοτάκη σημαίνει «όλα να παραμείνουν το σκοτάδι», αφού η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή (της οποίας είμαι μέλος), έχει φροντίσει είτε να αποκλείσει τους κρίσιμους μάρτυρες είτε να τους κλείσει το στόμα, με απειλές για φυλάκιση.
Συνεχίζοντας, υπογράμμισα πως πίσω από το «απόρρητο» κρύβεται η πρόθεση της κυβέρνησης να στερήσει από τους δημοκρατικούς θεσμούς (δηλαδή την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας και την Εξεταστική) τη δυνατότητα να διερευνήσουν το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών και να ελέγξουν -όπως έχουν συνταγματικό καθήκον- τις πρακτικές μιας μυστικής υπηρεσίας. Αν μια τέτοια υπηρεσία αφεθεί να λειτουργεί αυθαίρετα, χωρίς δημοκρατικό έλεγχο, μπορεί να προκύψει κίνδυνος για το ίδιο το πολίτευμα.
Το πιο σημαντικό της τοποθέτησης Γεωργιάδη δεν ήταν φυσικά η ανόητη προσβολή αλλά η αποκάλυψη του αφηγήματος της ΝΔ για το ρόλο της Εξεταστικής Επιτροπής. Όπως μας είπε ο υπουργός, δουλειά της είναι να… βελτιώσει τη λειτουργία της ΕΥΠ. Για να τον διευκολύνω, ο επίσημος τίτλος της Επιτροπής μας είναι: «Για την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη […] και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου». Αυτά ως προς την Εξεταστική, κ. Γεωργιάδη.
Όσο για τις επιθέσεις Γεωργιάδη, δεν θα σταθώ στο γνωστό και αποκρουστικό ύφος του, αλλά στην ουσία. Τι άραγε απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης για τα διεθνή δεδομένα και τις μελέτες που φανερώνουν ότι εν μέσω πολεμικής σύρραξης και κυρώσεων προς τη Ρωσία, το μισό ρωσικό πετρέλαιο μεταφέρεται στην υφήλιο από ελληνόκτητα πλοία; Επίσης, τι συμφωνίες έχει κάνει η ελληνική με τη ρωσική κυβέρνηση για μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, όπως αποκάλυψε το Bloomberg, προκαλώντας αρνητική έκπληξη στην υπόλοιπη Ευρώπη;"