ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

«Α, ρε Γρηγόρη εμείς πληρωνόμαστε για να σας δέρνουμε, εσείς μας γιατρεύετε»


Την εποχή που ήταν ειδικευόμενος γιατρός και συμμετείχε σε διαδηλώσεις δεχόμενος ξύλο από τα ΜΑΤ θυμήθηκε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόνη. Αφορμή το εκπληκτικό βίντεο και οι φωτογραφίες του ρεπόρτερ της «Αυγής», Κώστα Παπαντωνίου, που έγιναν viral, με τον φοιτητή που κοιτάει με θάρρος στα μάτια έναν ΜΑΤαζτή.
Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας μοιράστηκε στο Facebook δυο συνομιλίες που είχε με αστυνομικούς εκείνη την εποχή. Η πρώτη ήταν με έναν αστυνομικό που νοσηλευόταν στο Θεαγένειο και η δεύτερη με έναν γείτονά του, επίσης, αστυνομικό.
Ο μεν πρώτος του ζήτησε συγγνώμη για τους ξυλοδαρμούς λέγοντάς του ότι ντρέπεται ενώ ο δεύτερος τα είπε όλα με τη φράση «Α, ρε Γρηγόρη εμείς πληρωνόμαστε για να σας δέρνουμε, εσείς μας γιατρεύετε».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα:
«Βλέποντας την φωτογραφία και κυρίως την λεζάντα θυμήθηακα. Ήταν το 2001, τότε ήμουν ειδικευόμενος στην Αιματολογική Κλινική του Θεαγενείου και είχα έναν νεαρό ασθενή που νοσηλευόταν με λέμφωμα.
Στο νυχτέρι της εσωτερικής εφημερίας μιλούσαμε για άσχετα θέματα (πάντα συζητώ με τους ασθενείς μου) και μου λέει «γιατρέ σε ξέρω από κάπου».
«Ναι του απαντώ. Από τις διαδηλώσεις. Εσύ χτυπούσες την ασπίδα και εγώ ήμουν μπροστά σου».
«Nτρέπομαι γιατρέ. Συγγνώμη» μου απαντά.
«Mη ζητάς συγνώμη, θα γίνεις καλά και πάλι θα ανταμώσουμε στον δρόμο αλλά να θυμάσαι ότι μπορείς πάντα να έρθεις από την δικιά μας πλευρά» του απάντησα.
Τώρα θυμήθηκα άλλη μια ιστορία. Είχα έναν συμμαθητή στο Λύκειο (μπροστινό θρανίο) γιός αστυνομικού έγινε αστυνομικός και υπηρετούσε στα ΜΑΤ. Συναντιόμασταν τακτικά στις διαδηλώσεις. Όποτε τον πετύχαινα στην γειτονιά (τα ΜΑΤ είναι κοντά στο πατρικό μου και στο Θεαγένειο) το ίδιο πάντα μου έλεγε «Α, ρε Γρηγόρη εμείς πληρωνόμαστε για να σας δέρνουμε εσείς μας γιατρεύετε».