ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Μια παραλίγο «βόμβα»


Tο ρεπορτάζ διαψεύδει τον τίτλο! Τα ΝΕΑ διδάσκουν δημοσιογραφία...

Βλέπει κανείς σήμερα στα περίπτερα τη πολλοστή «βόμβα» των Νέων και σκέφτεται: Νατο! αυτή τη φορά τον τσάκωσαν τα λαγωνικά τον Τσίπρα. «Έγιναν υποκλοπές και το 2016 όπως αποκαλύπτει το εργαστήριο Citizen Lab με το λογισμικό pegasus, μέσω της Otenet SA που χρησιμοποιούσαν και στην ΕΥΠ!».
 Τρεις σελίδες ρεπορτάζ λοιπόν και επιτέλους το κοινό των Νέων θα μπορέσει να διαβάσει κάτι πέραν όσων λένε οι μαδουραίοι και οι όψιμοι υποψήφιοι τερατογεννήσεων (η νέα αυτή κυβερνητική χυδαιότητα συμπτωματικά υπάρχει βέβαια και στο πρωτοσέλιδο).
Τώρα θα πει κανείς ότι τα πρωτοσέλιδα πλέον κάνουν δουλειά στα περίπτερα και πολύ ελάχιστοι αγοράζουν και διαβάζουν εφημερίδες. Σωστά και γι αυτό και όλα ποντάρονται στις εντυπώσεις από τα μανταλάκια έτσι ώστε μετά τα τηλεοπτικά ΜΜΕ Πέτσα να αναμασήσουν τις... φοβερές αποκαλύψεις και να τις κάνουν θέσφατες αλήθειες.
Όμως τους πιστούς αναγνώστες που θα θελήσουν να διαβάσουν την καλή εφημερίδα του κ. Μαρινάκη τους περιμένει μια μεγάλη απογοήτευση.
 Το σχετικό τρισέλιδο ρεπορτάζ (εμπλουτισμένο δεξιά και αριστερά με άσχετα άρθρα) αφού αναμασά όλες αυτές τις σχετιζόμενες με μεγάλα διεθνή σκάνδαλα λέξεις, αφού τους πληροφορεί για συμπτωματικές συναντήσεις, καταλήγει επιτέλους και στις νεότερες αποκαλύψεις «...σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων (!), παρών σε αυτές τις συνεννοήσεις ήταν και Έλληνας επιχειρηματίας (που δραστηριοποιείται σε άλλους εμπορικούς τομείς) πολιορκούσαν τότε [οι αντιπρόσωποι του λογισμικού] κυρίως την ΕΥΠ αλλά και την ΕΛΑΣ για την πώληση αυτού του συστήματος. Αν το deal είχε επιτευχθεί θα παρείχε τη δυνατότητα καταγραφής δεδομένων... όπου δεν μπορούν να παρακολουθηθούν τα συστήματα νόμιμων συνακροάσεων των μυστικών υπηρεσιών και των Αρχών ασφαλείας...Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές στα ΝΕΑ στελεχών (!) του τότε κυβερνητικού μηχανισμού είχε γίνει συζήτηση το 2018-2019 για απόκτηση ...» . 
Ενώ λίγο παρακάτω γράφουν πως το εργαστήριο κατέληξε: «χωρίς ασφαλές συμπέρασμα ούτε για την προέλευση χρήσης του Pegasus στη χώρα μας ούτε αν χρησιμοποιήθηκε το δίκτυο Otenet για παγίδευση των στόχων».
Αν λοιπόν είχε γίνει το deal κι αν το εργαστήριο είχε σαφή συμπεράσματα και αν –όπως λένε τα μικρά παιδιά- η γιαγιά μου είχε καρούλια, τότε θα ήταν τρόλεϊ!
Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι πέρα από το ότι η λέξη αποκάλυψη έχει χάσει το νόημά της, προσπαθώντας το επιτελείο των ΝΕΩΝ να διαβάλλει τους μαδουραίους ξετυλίγει όλη την αλήθεια για το πώς έγινε το «Κυριάκος gate» και γιατί όπου δεν υπήρχε ΕΥΠ δούλευε με μεγάλη κερδοφορία (πάνω από 4 εκ. τζίρο) για τη γνωστή ιδιοκτήτρια εταιρεία το παράνομο predator.
Όσο για τους αναγνώστες των ΝΕΩΝ και την καθαρή προσβολή όσων εξ αυτών δεν είναι φανατισμένοι, παρακολουθούν και σήμερα με απογοήτευση ότι δεν τους κάθισε ούτε ο Βαρουφάκης, ούτε η Βαλαβάνη, ούτε ο Πάνουσης, ούτε το deal που δεν έγινε ποτέ. Το μόνο deal που είναι ακλόνητο είναι αυτό των ΜΜΕ και την πρόσδεση τους στο άρμα Μητσοτάκη.

- από ρεπορτάζ της Αντας Ψαρρά στην ΕφΣυν (ολοκληρο ΕΔΩ)