ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Στα ψιλά και στα ψηλά


Στη δημοσιογραφία η επικαιρότητα έχει τιμόνι και την πας όπου θέλεις, άσχετα αν βρίσκεις τοίχο

Άμα θέλεις να υποβαθμίσεις μια είδηση, ένα σημαντικό γεγονός, μικραίνεις το γράμμα, περιορίζεις τον χώρο –δηλαδή της αφαιρείς οξυγόνο επικαιρότητας και αν είναι δυνατόν αναδεικνύεις ένα αντίβαρο. Η συνταγή εφαρμόστηκε άψογα σε σημερινές εκδόσεις. Η συντριπτική ήττα τού Ολυμπιακού από τη Φράιμπουργκ (3-0, πολύ κακή εμφάνιση) μέσα στο παλλόμενο από ενθουσιασμό Καραϊσκάκη ήταν ένα από τα βαριά αθλητικά γεγονότα της ημέρας. 
Αλλά υπήρξαν εφημερίδες που το πέρασαν στα ψιλά και ανέβασαν ψηλά τη θερμή υποδοχή τού Χάμες Ροντρίγκες. Η απόκτηση του οποίου από τον Ολυμπιακό είχε προβληθεί με εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα – και δικαίως– την προηγούμενη ημέρα.
 Έτσι κυρίαρχες ειδήσεις της πρώτης σελίδας έγιναν το «Ντελίριο για Χάμες», το «Απίστευτο μεταγραφικό ντεμαράζ», το «Σεισμός για το νέο αστέρι», το «Νέες μεταγραφές» και φυσικά η «Αποθέωση για Μαρινάκη». Το αγωνιστικό μέρος υποβαθμίστηκε όσο δεν παίρνει…
Είναι γνωστό: για τη δημοσιογραφία η επικαιρότητα έχει τιμόνι και την πας όπου θέλεις. Άσχετα αν δεοντολογικά πέφτεις σε τοίχο. Καμιά σημασία.
- από το Harddog