ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα Δημοκρατία, το αγαπημένο κόμμα του Πούτιν


Εντάξει, η προπαγάνδα έχει κάποια όρια. Γράφει λοιπόν σήμερα στο Twitter ο αγαπητός Άδωνις Γεωργιάδης, βάζοντας σε φωτογραφία το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» μαζί με τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της Δημοκρατίας: «Ένα περίεργο πράγμα...οι σύντροφοι που στις Μίζες είναι τόσο μα τόσο "ευαίσθητοι" και καταγγέλλουν τα πάντα αμέσως και δυνατά, για την επίσημη είδηση ότι οι Ρώσοι από το 2014 έχουν δώσει μίζες σε κόμματα στην Ευρώπη υπέρ Πούτιν κλπ δεν έχουν γράψει ούτε μονόστηλο...πώς το εξηγείτε;».
Καταρχάς αντιπαρέρχομαι το "σύντροφοι" γιατί θα φρικάρουν στη "Δημοκρατία" μόλις το ακούσουν. Κατά δεύτερον, δεν ξέρουμε ποια κόμματα έχουν χρηματοδοτηθεί (αν έχουν... ) από τον Πούτιν. Περιμένουμε να μάθουμε και συμφωνούμε όλοι μας με τη χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».
Το πιο ωραίο ωστόσο είναι άλλο. Η Νέα Δημοκρατία και το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, η «Ενωμένη Ρωσία», έχουν αδελφοποιηθεί από το 2011! «Η συμφωνία αυτή αντανακλά τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων. Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της "Ενωμένης Ρωσίας", με προοπτική και βάθος χρόνου» δήλωνε, τότε, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Και αν το 2011 σας φαίνεται μακρινό, όπως μου φαίνεται κι εμένα για να είμαι ειλικρινής, ας έρθουμε πιο κοντά στο σήμερα και, συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2019.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τότε τη Μόσχα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καμάρωνε με το γνωστό πλέον απαράμιλλο στυλ του δίπλα στον Πούτιν. Και δήλωνε: «Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων. Η σχέση μεταξύ της Ν.Δ. και της Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος. Στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω και στο πρόσωπό μου, θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή».
Για να δούμε λοιπόν, ποια ελληνικά κόμματα χρηματοδοτήθηκαν, αν χρηματοδοτήθηκαν, από τον Πούτιν. Γιατί αν ο Πούτιν χρηματοδότησε άλλο κόμμα από το αδελφό του (κόμμα), τότε κάποιους τους έπιασε κορόιδο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αγαπημένο κόμμα του Πούτιν στην Ελλάδα είναι η Νέα Δημοκρατία, σε αυτό δε χωράει αμφισβήτηση.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν